Tomislav Stojak javio se iz Rudeša koji se godinama bori s poplavama: ‘Stanari kvartova moraju sudjelovati u razvoju’

Foto: Nezavisna lista Tomislav Stojak

Nezavisna lista Tomislav Stojak u petak je održala konferenciju za medije u zagrebačkom naselju Rudeš na kojoj su govorili o važnosti većeg ulaganja u zagrebačke kvartove u budućnosti i potrebi njihovog uređenja.

“Zagrebački kvartovi moraju postati središta događanja i kvalitetnog života građana Zagreba! Ali, bez kvalitetne komunalne infrastrukture, njene izgradnje i osiguranja svih sadržaja koji su važni za kvalitetu života svakog građanina, oni godinama nisu ono što Zagrepčani hoće. Mi to želimo i znamo mijenjati, jer smo ljudi koji shvaćamo važnost kvartova za njihove stanovnike i godinama radimo direktno na terenu sa ljudima. Nužna je promjena ustroja grada, stavljanje razvoja kvartova u fokus svih planiranih aktivnosti, ali takvog razvoja u čijoj realizaciji od samog početka i predlaganja, pa do realizacije i izvršenja, u potpunosti sudjeluju stanovnici kvartova, koji ne samo da predlažu, već i nadgledaju i sudjeluju u izvršenju onoga što se radi!”, izjavio je Tomislav Stojak, predsjednik i nositelj Nezavisne liste Tomislav Stojak za Gradsku skupštinu Grada Zagreba.

Foto: Nezavisna lista Tomislav Stojak

“Sve počinje i završava u kvartu, ovdje provodimo najviše svog vremena, u kvartovima se družimo, upoznajemo, gradimo živote, pa zato i imamo pravo tražiti da direktno odlučujemo o njegovom razvoju! Građani svakog zagrebačkog kvarta moraju biti sigurni da ono što oni predlože da se napravi, da će to i biti izvršeno, da će dobiti sadržaje koje su tražili i koje zaslužuju. Mjesni odbori i gradske četvrti moraju postati mjesta odlučivanja o razvoju Zagreba, u jednom kalitetnijem ustroju nego je to slučaj danas. Građani moraju biti centar svih odluka i pokretači boljeg Zagreba. Nezavisna lista Tomislav Stojak na tome će inzistirati u novom sazivu Gradske skupštine, zato i okupljamo oko sebe građane, stanovnike zagrebačkih kvartova, koji žele bolji Zagreb i bolje kvartove”.

Na konferenciji za medije govorila je i Ljiljana Besednik, stanovnica Rudeša i kandidatkinja Nezavisne liste Tomislav Stojak za Gradsku skupštinu, ali i za vijeće gradske četvrti Trešnjevke sjever i mjesnog odbora Rudeš.

“Kvalitetna gradska komunalna infrastrukura je ključna da bi mogli konačno normalno živjeti u Zagrebu 21. stoljeća. Na žalost, naša višegodišnja borba u Rudešu s lošom vodovodnom i kanalizacijskom gradskom mrežom, radi koje desetine i desetine kuća u našem kvartu prilikom svake jače kiše poplavljuju, samo pokazuje koliko nam još puno treba da bi gradske institucije i gradska vlast počele raditi svoj posao. Godinama tražimo da se konačno popravi stanje, godinama naša imovina poplavljuje i propada, a mi smo građanke i građani Zagreba kao i svi ostali naši sugrađani koji nemaju takvih problema. Stotine dopisa, projekata, desetine kilograma dokumentacije koje smo pripremali za odgovorne u gradu i Vodoopskbi i odvodnji i dalje čekaju rješenje, a mi i dalje poplavljujemo. To se treba promijeniti, ne može grad ne raditi svoj posao za koji ga mi plaćamo”, istaknula je Ljiljana Besednik, koja je i predstavnica velike grupe stanovnika Rudeša čiji domovi godinama poplavljuju radi dotrajale gradske odvodnje i kanalizacije.

Uz Tomislava Stojaka i Ljiljanu Besednik, na konferenciji za medije Nezavisne liste Tomislav Stojak u Rudešu bili su i kandidati i kandidatkinje za vijeće gradske četvrti Trešnjevke sjever i mjesnog odbora Rudeš Dubravka Šoštar i Hrvoje Leskovčak.


Komentari