TKO PRVI LETI? Bandićeva nasljednica mogla bi uskoro napraviti čistku po svom guštu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Najnovije lice sa zagrebačke utrke za gradonačelnika/icu, Jelena Pavičić Vukičević tema je tjednika Express, a kako su za taj list rekli bliski izbori iz Stranke rada i solidarnosti, Pavičić Vukičević skoro je napustila Bandića, ali i Hrvatsku.

Navodno se planirala preseliti u Švedsku gdje se htjela posvetiti svojoj znanstvenoj karijeri. Ona je naime stručnjakinja u odgojnim znanostima. No, ipak je odlučila pristati na kandidaturu za gradonačelnicu, a sve to na nagovor najbližih Bandićevih suradnika, Pavla Kalinića, pročelnika Ureda za hitne situacije i Ivice Lovrića, pročelnika za obrazovanje.

Kako navodi Express, Bandića je, osim Pavičić Vukičević planirao napustiti i sam Kalinić te gradski pročelnik za financije Slavko Kojić. 

Izvor iz stranke navodi kako ni sam Bandić više nije bio isti. Stisle su ga godine, ali i krug ljudi koji su ovisili od njega, a koji se neprestano širio. Uz njega su tako ostajali pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, Ureda gradonačelnika Miro Laco, a i jedna od vjernijih suradnica, pročelnica za gospodarstvo Mirka Jozić. 

“Njegovi najbliži suradnici, poput Kojića, Duspare, prof. Rukavine, Šostara, maknut će se od svega jer su i do sada bili u politici samo zbog Bandića i nisu ga mogli napustiti, iako im je puna kapa svega, posebice prozivanja u medijima i opravdavanja nekih poteza za koje nisu bili de facto odgovorni, ali jesu de iure”, govori izvor iz Stranke za Express koji tvrdi i kako je na terenu kaos.

Golemi kapital su navodno ljudi, zaposlenici u Gradu, Holdingu, vanjski suradnici koji su nekako surađivali s Gradom i njegovim tvrtkama, a koji zahtijevaju Bandićev kontinuitet kojeg navodno može jedino nastaviti Pavičić Vukičević koja ni s kim nije u sukobu.

Ipak, ona sama zamjerila se nekim ljudima jer je u nekoliko navrata i direktno kritizirala Bandićeve načine rada kakvi su zapošljavanje, biranje natječaja, trošenje proračuna. Navodno je najviše smetala toliko spominjanoj Nataliji Prici koja je Bandiću navodno sugerirala da se od Vukičević distancira jer mu više nije odana i radi na svoju ruku.

No, ni Prica ne kotira visoko kod Vukičević kojoj je ona navodno prva na listi za odstrijel. To je zbog toga, kako tvrdi izvor, jer se Vukičević protivila načinima zaposlenja novijih Bandićevih suradnika, a upravo iz tog razloga najbolje je surađivala s onima koji su s Bandićem od početaka, ali dakako trudi se sa svima imati korektne odnose.

“Ni s kim nije najbolji prijatelj, više pravih prijatelja ima u SDP-u, nego u BM 365”, dodaje izvor iz stranke koji kao “neprijatelje” od Vukičević navodi i Mirku Jozić koju ističe kao osobu koja radi pogrešno te koja šteti imidžu gradske uprave te šeficu Holdinga, 34-godišnju Anu Stojić Deban.

U konačnici, neimenovani izvor navodi kako je cilj stranke na predstojećim izborima s Pavičić Vukičević na čelu, osvajanje nekoliko mandata u Skupštini. “Onda možemo diktirati igru i stvoriti većinu. Smatramo da će se nakon ovih izbora vrlo teško stvoriti ta većina, a tu smo onda mi”, zaključuje.


Komentari