‘SURADNJA S BANDIĆEM JE NEMOGUĆA JER JE UMRO’ Herman poručio da HDZ na izbore izlazi mudriji

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL, Sanjin Strukic/PIXSELL

Nije tajna da su mnogi protukandidati i oporbenjaci tvrdili kako HDZ surađuje s Milanom Bandićem, a ista se politička veza i dan danas provlači kroz rasprave, mahom u negativnom tonu. No, kako bi se tome konačno stalo na kraj, šef zagrebačkog HDZ-a u četvrtak je “otkrio” kako je suradnja s Bandićem nemoguća jer Bandića više nema.

“Ne postoji način da bi se nastavila politika u koaliciji ili programskoj suradnji s Milanom Bandićem jer je on preminuo. Naši birači znaju da smo mi u proteklom razdoblju stranci MB365 bili korektan partner, ali ne i koalicijski. Sada smo potpisali koalicijski sporazum sa strankama, a tada smo podržavali ono što je dobro, a nismo ono što nije.

Milan Bandić je preminuo, HDZ u ove izbore izlazi mudriji, s velikim iskustvom i dat ćemo manje opozicijskim čelnicima da tumače naše poteze i naša politička promišljanja – to ćemo više činiti sami”, rekao je Mislav Herman za N1.

“HDZ ima svoje ja”

Herman nije ostao dužan ni oporbi pa je rekao kako su upravo pojedini zastupnici SDP-a davali direktnu podršku Bandiću prelaskom na njegovu stranu.

“HDZ je uvijek u programskoj suradnji imao svoje ja”, istaknuo je Herman pa prokomentirao podršku ministara i premijera Davoru Filipoviću.

“Stil Zorana Milanovića kao pristojan, akademski obrazovan građanin neću komentirati – to je ispod svake razine. Podsjetio bih kako je Plenković dao snažnu nacionalnu potporu svim organizacijama HDZ-a, a ne samo Davoru Filipoviću“, rekao je Herman i dodao kako je Plenković je i član gradske organizacije.

O Berošu sve najbolje

Inicijativu oporbe za smjenu ministra zdravstva Vilija Beroša, Herman smatra nepotrebnom.

“Ministar Vili Beroš dobro radi svoj posao – u izvanrednim smo uvjetima. Cijepljenje se provodi kako se može, oko 800.000 je prioritetnih ljudi, očekuje se ukupno 3.2 milijuna doza i do 30. lipnja cijepiti polovinu odraslog pučanstva. Beroš svoj posao radi dobro i inicijativa oporbe će doživjeti neuspjeh”, rekao je Herman.


Komentari