STUDENTI, MLADI I PODUZETNICI: Na ovoj listi za Skupštinu 46 posto je žena, priključilo se i devet doktora medicine

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Pokret za modernu Hrvatsku predstavio je u nedjelju svoju listu na izborima za Skupštinu Grada Zagreba, koju nosi predsjednik Damir Gašparović, priopćeno je iz Pokreta.

Predsjednik Pokreta posebno je istaknuo da se na listi nalaze studenti, radnici i umirovljenici, doktori znanosti i poduzetnici – sve osobe koje svojim znanjem mogu ponuditi odgovore da duboke probleme s kojima se Grad Zagreb suočava.

Deset kandidata su mladi ljudi između 18 i 30 godina, devet je doktora medicine raznih specijalnosti, a čak 46 posto su kandidatkinje – dvadeset tri žene.

Gašparović je upitao kako kandidatkinje i kandidati za gradonačelnika misle svoje riječi provesti u djela dok prešućuju silna dugovanja koje Grad ima, među inim, 11 milijardi kuna za pročistač otpadnih voda koji se otplaćuje do 2027. godine, 750 milijuna kuna za žičaru, londonske obveznice u vrijednosti od 2,5 miSlijardi kuna, leasing za zagrebačke tramvaje koje svaki mjesec treba otplaćivati, ZET-u za poslovanje godišnje gotovo milijardu kuna, itd.

Gašparović je izrazio je zadovoljstvo što se na njegovoj listi, uz ine, nalazi dugogodišnji glavni urednik Radio Sljemena Zvonko Šeb, predsjednica Hrvatske udruge roditelja aktivista Alma Demirović, koji se intenzivno zalažu za sustavnu kontrolu kvalitete lijekova i cjepiva, te specijalist epidemiolog Petar Gotovac.


Komentari