ŠTO SE DOGAĐA U SDP-u? Nezadovoljstvo ključa, sporan i kandidat za Grad Zagreb

Facebook

Nezadovoljstvo u SDP-u je veliko, no usmjereno na ljude koji su Bernardiću bili glavni oslonac.

Nitko u SDP-u nema ozbiljnu namjeru rušiti Davora Bernardića s funkcije predsjednika stranke niti se u toj stranci može identificirati ozbiljnija frakcija koja bi za takvo što pripremala teren. Nezadovoljstvo u SDP-u je veliko, no usmjereno na ljude koji su Bernardiću bili glavni oslonac i logistika na unutarstranačkim izborima – Zlatka Komadinu i Rajka Ostojića, potpredsjednike stranke.

“Bernardić ima moju punu podršku. Ali to znači da od njega očekujem da vodi stranku. Komadina i Ostojić se ponašaju kao da su pokrovitelji stranke i da njih trebam pitati za stav prije nego što javno istupim. A to neće ići!” kazao je jedan od SDP-ovaca te dodao kako će se na Predsjedništvu SDP-a u četvrtak otvoriti ta tema, i razračunavanje između Predraga Freda Matića, Komadine i Ostojića što bi moglo otvoriti i temu lokalnih izbora, prvenstveno Zagreb.

Jedan od članova Predsjedništva za Jutarnji je otkrio kako očekuje da će im se u četvrtak prezentirati rezultati ankete, a ako budu u skladu s dosadašnjima, predložit će da SDP podrži HNS-ovu kandidatkinju za gradonačelnicu Anku Mrak Taritaš.

Loš rejting

Nezadovoljan sam rejtingom SDP-a, kao i rejtingom Bernardića. Međutim, Bernardić je samo dva mjeseca predsjednik stranke. Svojim kolegama bih poručio kako bi bilo bolje da, umjesto što vode dvorske spletke i razmišljaju kako će se riješiti Bere, tu energiju usmjere na podizanje rejtinga stranke” prokomentirao je Bojan Glavašević, jedan od članova Predsjedništva SDP-a.

Glavašević napominje kako nije nikakav pučist te ističe da Statut SDP-a predviđa kada i kako se bira predsjednik stranke. Mogući su, kaže, i prijevremeni izbori, ali ako to zatraži pet županijskih organizacija stranke.

Drugi član Predsjedništva, Peđa Grbin također je reagirao slično Glavaševiću dodavši da neki od kolega još nisu naučili lekaciju.

“U zadnjih nekoliko izbornih ciklusa u SDP-u smo imali situaciju da značajan dio članova stranke ne radi u cilju pobjede SDP-a na izborima, nego grade pozicije unutar stranke. To nas je dovelo do poraza na izborima, dovelo je prvo Tomislava Karamarka na vlast, a onda Andreja Plenkovića.”  rekao je Grbin.


Komentari