ŠTO ONI ČEKAJU? Uhlir: ‘HNS ima novo vodstvo, uskoro odlučujemo o izlasku na lokalne izbore’

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog HNS-a Željko Uhlir rekao je da će stranka uskoro odlučiti na koji način će nastupiti na lokalnim izborima. Nije otkrio hoće li imati svog kandidata za gradonačelnika, ni je li on mogući kandidat.

“HNS ima novo vodstvo na gradskoj i državnoj razini, uskoro ćemo odlučiti na koji način ćemo nastupiti na lokalnim izborima”, rekao je na upit ulazi li on u predizbornu utrku kao kandidat.

Konferenciju za medije organizirao je u POS-ovom naselju u Španskom, gdje je kritizirao Grad Zagreb jer nakon te početne inicijative nikada više nije sudjelovao u POS-ovim programima za Zagrepčane. Naime, od 2002. godine nije napravljen niti jedan zajednički projekt države i Zagreba u izgradnji POS-ovih zgrada.

Kritizirao je i Milana Bandića, odnosno njegovu inicijativu za smještanjem građana stradalih u potresu u novo naselje u Svetoj Klari. Bandić ondje planira izgraditi 30 zgrada i u njih smjestiti stanovnike centra.

“Opet će se neplanski i nepotrebno trošiti proračunska sredstva Zagreba umjesto da se napravi smisleni projekt pomoći građanima”, izjavio je Uhlir i napomenuo da će klasična gradnja trajati najmanje godinu dana i nije rješenje za privremeni smještaj građana.


Komentari