Stigla prva izvješća: Tko je najviše potrošio u kampanji?

FOTO: Facebook

Prva izvješća već su objavljena.

Privremeno financijsko izvješće u utrci u Zagrebu objavila je kandidatkinja HNS-a i SDP-a Anka Mrak Taritaš. Prema podacima iz izvješća Mrak Taritaš je od studenog prošle godine do prije nekoliko dana za kampanju potrošila 216.290 kuna. Najviše je, više od 76 tisuća, protrošila na tisak plakata i zakup plakatnih mjesta, a više od 57 tisuća kuna išlo na produkciju i emitiranje radio spota.

Mrak Taritaš je od studenoga prikupila i 191.843 kuna donacija. Radi se uglavnom o donacijama privatnih osoba, a najviše joj je donirao Matija Mikac, koji je dao 20.000 kuna. Najmanja donacija bila je ona Ivana Miškovića od jednu kunu, dok je kampanju supruge donirao i Zlatko Taritaš sa 10.000 kuna, piše tportal.

Privremeno izvješće objavila je i nezavisna Bruna Esih koja je od kraja ožujka do prije nekoliko dana u kampanji potrošila 155.473 kune. Najviše je pritom potrošila na zakup plakatnih mjesta, i to nešto više od 38 tisuća kuna. Gotovo 17 tisuća odnosi se na troškove grafičkih usluga Print grupe, dok je nešto više od 16 tisuća kuna potrošila na promidžbu na Radio Croatiji. Za najam prostora u centru grada u Frankopanskoj ulici Esih je potrošila nešto više od 9 tisuća kuna.

Od kraja ožujka Esih je prikupila i nešto više od 210 tisuća kuna donacija. Najviše su joj donirali Aleksandar Maras, Aleksandar Kršnjavi, maksimalnih 30 000 kuna,  i Mila Budimir koja je prvo donirala 10 tisuća kuna, a kasnije još 20.000 kuna. Dio donacija koji se spominje u izvještaju bez je navođenja imena i prezimena donatora, a takve su donacije, prema zakonu, zabranjene te će ih Esih morati uplatiti u proračun.

Ivan Lovrinović, kandidat stranaka Promijenimo Hrvatsku i Živi zid za gradonačelnika Zagreba, od kraja travnja pa do prije nekoliko dana na kampanju je potrošio 99.444 kuna. Najviše od toga, nešto više od 24 tisuće kuna dao je za oglašavanje na plakatima, dok je dobar dio ostalog iznosa potrošio na oglašavanje na radijskim stanicama. Lovrinovićevu kampanju donirala je samo njegova stranka Promijenimo Hrvatsku, i to sa sveukupno 130 tisuća kuna.

Ostali kandidati za zagrebačkog gradonačelnika još nisu objavili svoje izvještaje.


Komentari