‘SRAMOTA’ Evo tko ima, a tko nema šanse na nadolazećim izborima. Neki kandidati proći će neopaženo

Foto: Zagreb.info/Ilustracija

Politički analitičar Karlo Jurak komentirao je aktualne događaje iz proteklog tjedna za N1, a dotaknuo se i nesuđenog HDZ-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Damira Vanđelića koji je rekao kako ne očekuje Plenkovićevu osvetu zbog odbijanja kandidature za zagrebačkog gradonačelnika.

“Čini mi se da su priče o Vanđelićevoj kandidaturi bile dio mokrih snova određenih društvenih aktera. Silom se prilika traži kandidat koji bi bio nadstranački i kojeg bi se predstavilo kao dobrog menadžera. Mislim da je to lažan način, pogrešan način razmišljanja. Upravljanje ni korporacijom, ni domaćinstvom ne može se usporediti s upravljanjem grada ili države. Hoće li se Plenković osvećivati, ne znam. Vjerujem da je cijela priča o kandidaturi bila ‘moje želje-moji snovi’, a ne realnost”, govori Jurak.

Kaže kako Joško Klisović, kojeg se spominjalo kao SDP-ovog kandidata, nema potencijal za relevantan rezultat na lokalnim izborima.

“Zagrebački SDP je potpuno devastirana organizacija, primjer je nestrukture. Koga god kandidiraju, on kao i HDZ-ov kandidat, nema nikakve šanse, možda 5-10 posto glasova. Oni kandidata moraju imati, jer ga je ne imati – sramota. Klisović je jači kandidat od Gordana Marasa, no probleme u zagrebačkoj organizaciji neće riješiti jedna osoba”, kaže Jurak.

Tomislav Tomašević, pak, ima velike šanse, smatra ovaj politički analitičar.

“Tomašević je favorit, bar za ulazak u drugi krug, a time postaje i favorit za pobjedu Milana Bandića. Ipak, teško je govoriti sa sigurnošću o tome. Moglo bi se dogoditi da zbog velikog broja kandidata se glasovi toliko rasipaju, da možda u drugi krug uđe netko pukom slučajnošću. Druga je opasnost da u gradskoj skupštini ne bude većine”, zaključio je Jurak.

Komentari