SMIJEŠI IM SE DRUGI KRUG: Najnovija anketa tamo šalje Pavičić Vukičević i Tomaševića

Foto: Pixsell

Telefonsko istraživanje Agencije 2×1 komunikacije o političkim preferencijama uoči lokalnih izbora u Gradu Zagrebu pokazalo je kako Tomislava Tomaševića za gradonačelnika u drugom krugu želi 33,41 posto građana, a da će pokraj njega u drugom krugu biti Jelena Pavičić-Vukičević sa 13,86 posto glasova.

Istraživanje je provedeno na 880 ispitanika koji sigurno planiraju ići na izbore.

Ovomjesečna potpora tako je Pavičić-Vukičević veća za čak pet bodova u odnosu na prošli mjesec. Na trećem se mjestu nalazi Miroslav Škoro sa 9,89 posto glasova, a slijede ga SDP-ov Joško Klisović (8,41 posto) te HDZ-ov Davor Filipović sa 7,95 posto glasova.  Na šestom mjestu nalazi se Vesna Škare-Ožbolt sa 7,61 posto glasova, a na sedmom Mostov Zvonimir Troskot sa 3,07 posto glasova.

Zadnja dva mjesta zauzimaju Anka Mrak-Taritaš sa 2,27 posto glasova te Davor Nađi sa 1,82 posto glasova.

Podsjetimo, prema istraživanju koje je za Z1 televiziju nedavno provela agencija Akter, u Tomaševiću, koji bi prema njima dobio 31,06 glasova, u drugom bi se krugu pridružiti Miroslav Škoro s 15,75 glasova.

Na trećem je mjestu SDP-ov kandidat Joško Klisović, s malim zaostatkom iza Škore, s 11,20 posto glasova, i također je kandidat za ulazak u drugi krug. Jelena Pavičić Vukičević, prema njima, našla bi se na četvrtom mjestu sa 7,4 posto glasova, a iza nje je Vesna Škare Ožbolt koja bi po ovom istraživanju dobila 6,3 posto glasova. HDZ-ov kandidat Davor Filipović je ovdje peti.

Iza njih slijede Anka Mrak Taritaš s 4,8 posto glasova potencijalnih birača, i Mostovac Zvonimir Troskot s 4,1 posto. Svi ostali kandidati su ispod jedan posto. Neodlučnih je birača 13,82 posto.


Komentari