ŠKORO ‘BOCKA’ HDZ-OVCE: ‘Drago mi je da im ide para na uši. Neki od njih izgledaju kao ekspres lonac kad se ja pojavim!’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Lokalni su izbori sve bliže, a na zagrebačkoj je sceni sve više kandidata koji žele postati šefom metropole, a jedan od njih je i glavni čovjek Domovinskog pokreta Miroslav Škoro.

Kaže kako se oduvijek bavi politikom, a prije lokalnih izbora želio je biti predsjednik države, zatim premijer, a 2008. godine i gradonačelnik Osijeka. No ovoga puta misli kako bi mogao uspjeti.

“Htio sam ja biti svašta u životu, svatko od nas im nekih svojih želja i htijenja. Kad se bavite politikom onda morate, recimo to kolokvijalno, izvagati se svako malo na određenim izborima. U protivnom se ne baviš politikom “, rekao je za 24 sata.

Iako mu ankete baš i ne idu na ruku, Škoro se njima previše ne zabrinjava, jer one pokazuju tek određene trendove čija je vjerodostojnost upitna.

Anketa se ne treba držati kao pijan plota

“Nisu to stvari kojih se treba držati slijepo kao pijan plota. Naravno da je čovjeku ugodno i lijepo ako mu ankete govore da ima 38, 40 ili 100 posto, u komunizmu i 118 posto, ali to apsolutno ne znači ništa, jer uistinu prava anketa su sami izbori”, objasnio je.

Za sada se iz HDZ-a o njemu moglo čuti da je Trojanski konj, jer će omogućiti kandidatima ljevice da dođu u drugi krug, dok s ljevice o njemu kažu da je profesionalni kandidat, koji se kandidira za sve.

“Očito sam čovjek koji ih jako živcira i smeta im. Meni je drago zbog toga. Drago mi je da im ide para na uši i što primjećujem da neki od njih izgledaju kao ekspres lonac kad se ja pojavim”, uzvratio je na kritike.

Ne planira odustati

Da su svi radili svoj posao, kaže kako se ne bi bavio politikom. Ne uđete li u drugi krug ne planira odustati od kandidatura na budućim izborima, sve dok se bude bavio politikom.

“Moja uloga je da ih živciram. Osim toga nisam ja baš tako loše prolazio na tim izborima znate, samo je pitanje percepcije. Domovinski pokret mogao je biti u vlasti, samo je trebao poljubiti ruku i kimati glavom. Mi to nećemo”, kazao je i dodao kako smatra da je na predsjedničkim izborima kao outsider ostvario vrhunski rezultat. Na predstojećim lokalnim izborima računa na glasove, uvjetno rečeno, sa svih dijelova političkog spektra.

A što bi drugačije radio od Milana Bandića koji je Zagreb vodio posljednjih 20 godina?

“Uz dužno poštovanje prema pokojniku, ne volim kad se stvari uvijek svode na izravnavanje s Milanom Bandićem, koji je kao nula na toplomjeru. Nije Zagreb nastao pojavom Bandića niti, kao što vidite, nije nestao njegovom preranom smrću”, kazao je čelnik Domovinskog pokreta.

Na pitanje čime garantira da će ispuniti svoje obećanje rekao je kako će ga ispuniti “svojim životom, obrazovanjem, mišlju, riječju, djelom, čak i propustom”. Također je rekao kako na pretkampanju nije potrošio previše. Izdvojio je iz svog džepa preko 2,4 milijuna kuna.

Od protukandidata na desnici gdje su Davor Filipović, Vesna Škare Ožbolt, Zvonimir Troskot, smatra da mu nitko nije prijetnja, a jedim dijelom ih doživljava kao alibi kandidate.

“Ja sam kandidat stranke koju sam stvorio i uvijek sam spreman, ako treba, preuzeti i najteže odgovornosti ili što bi se reklo, podmetnuti leđa. Smatram da su čak i njihove stranke imale puno bolja rješenja kad je u pitanju Zagreb. Mislim da su oni slanjem svojih alibi kandidata ustvari pokazali koliko malo cijene Zagreb i Zagrepčane”, poručio je Škoro.


Komentari