Škare Ožbolt je ljuta na HRT i očekuje ispriku: ‘Neka se naslov emisije preimenuje u ‘Zatvoreno”

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Lokalni izbori u Zagrebu tema su večerašnje emisije Otvoreno, a gosti su HDZ-a Davor Filipović,  SDP-ovac Joško Klisović, kandidat Možemo! Tomislav Tomašević, Mostov-ac Zvonimir Troskot te Zlatko Hasanbegović, mogući kandidat Domovinskog pokreta.

No, Vesna Škare Ožbolt, koja je najavila kandidaturu, nije pozvana, a ubrzo je reagirala i na Facebooku.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

“Večeras je tema na Otvorenom lokalni izbori u Zagrebu. Vesna Škare Ožbolt nije pozvana. Službeni odgovor od glavnog voditelja glasi: ‘pozvali smo 5 najjačih političkih opcija 3 mjeseca prije izbora’. Veseli nas vidjeti da je HRT Otvoreno pozvao samo predstavnike stranaka, čak i onih koje još jučer nisu znale tko će im biti kandidat, a program im je još u natuknicama. Nezavisne kandidate su izostavili ovoga puta. Nezavisni bi vas mogli iznenaditi.

Da li voditelji ili urednici na javnoj televiziji imaju pravo odlučivati o tome koje su ‘najjače političke opcije’ bez ikakvog izvora, ankete ili obrazloženja? Vesna Škare Ožbolt je trenutno najjača politička opcija za Zagreb. Javna televizija treba služiti javnosti a ne uskim interesima nekih ‘političkih opcija’. Ili neka se naslov emisije preimenuje u ‘Zatvoreno’. Vjerujemo i nadamo se da će HRT ispraviti svoju grešku. Za početak bi isprika u večerašnjoj emisiji bila dovoljna. Veselim se pozivu u neku od sljedećih emisija”, poručila je.

Komentari