SDP NEODLUČAN PRED LOKALNE IZBORE: Za Zagreb testiraju tri kandidata

Petar Glebov/PIXSELL

SDP je za testiranje rejtinga pripremio listu sa tri imena.

SDP je najnovijom naručenom anketom krenuo u testiranje rejtinga svojih potencijalnih kandidata kako bi imao smjernice za konačnu odluku oko kandidature za lokalne izbore. Rezultati bi službeno mogli biti objavljeni sljedeći tjedan, a SDP je za testiranje rejtinga pripremio listu sa tri imena.

Osim samog šefa stranke Davora Bernardića na popisu je i Predrag Matić, ali i skupštinski zastupnik Dominik Etlinger. Mladog SDP-ovca, koji je u Skupštini i predsjednik Odbora za mladež te član Odbora za zaštitu okoliša i Odbora za obrazovanje i sport, tako se stavlja u kontekst potencijalnih kandidata ljevice koji bi na lokalnim izborima mogli konkurirati Bandiću, doznaje Večernji.

Mladi SDP – ovac za gradonačelnika?

Unatoč dobrim nastupima na sjednicama Skupštine, kandidatura za gradonačelničku poziciju za 28 – godišnjeg  Etlingera bi bila preambiciozna. Kako kažu iskusniji SDP-ovci – na gradskoj razini osim Etlingera stranka nema prepoznatljivo ime i guranje u mlin za nadolazeće izbore mladog kadra koji obećava i više nego što je obećavao Bernardić bilo bi pogubno za zagrebački SDP jer kadar poput Etlingera neće moći lako “stvoriti” ni u četiri sljedeće godine.

Za SDP bi bilo pametnije mladog političara sačuvati i pripremiti za izbore 2021. godine. Ipak, Etlinger i bez predizborne kampanje ima naklonost Zagrepčana i to zbog brojnih aktivnosti u interesu građana. Dio SDP-ovaca sve je glasniji u uvjeravanju Bernardića da odustane od kandidature, no čini se kako on tu mogućnost još nije prekrižio – skloniji je samome sebi nego Matiću.


Komentari