SANDRA ŠVALJEK: ‘Vaučerima će se sufinancirati bavljenje sportom u klubovima’

Facebook

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek predstavila je inicijativu „Sportski vaučeri“.

Grad Zagreb sportskim vaučerom sufinancirat će bavljenje sportom u klubovima i sportskim objektima djeci osnovnoškolske dobi te starije vrtićke dobi u iznosu od 200 kuna mjesečno, odnosno 2000 kuna godišnje. Inicijativa je namijenjena za ukupno 70.000 djece za što će se iz gradskog proračuna izdvojiti do najviše 140 milijuna kuna.

Ideja nezavisne kandidatkinje Sandre Švaljek nastala je zbog brige o zdravlju najmlađih Zagrepčana, ali i obveze Grada Zagreba.

“U medijima se pojavljuje sve više napisa o zabrinjavajućem stanju tjelesne kondicije naše djece uzrokovane manjkom aktivnosti. Ovako će sva djeca imati jednaku mogućnost baviti se sportom. Zagreb ima mogućnost, ali i obvezu da se pobrine o zdravlju djece. Zakon o sportu i Program javnih potreba u sportu obvezuje Grad Zagreb da se u tjelesnu aktivnost uključi što veći broj mladih”, rekla je nezavisna kandidatkinja Sandra Švaljek.

Sportski klubovi ovom inicijativom imat će pravo na naknadu u mjeri u kojoj privuku djecu kvalitetom programa.

“Ovo je jedan od načina financiranja sportskih klubova koji smatram pravednijim i transparentnim. Sportski klubovi trebaju i dalje biti sufinancirani za pripreme za sportska natjecanja, ali ovom mjerom bi sva zagrebačka djeca imala iste mogućnosti za bavljenje sportom, a time i bolje uvjete za osobni razvoj i stjecanje korisnih vještina”, rekla je nezavisna kandidatkinja Sandra Švaljek


Komentari