Sandra Švaljek s građanima: ‘Ja i moj budući zamjenik Vladimir Ferdelji znamo kako riješiti probleme’

Građane je zanimalo što misli o brojnim problemima njihovih kvartova.

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek sinoć (petak 10. veljače) održala je drugu tribinu s građanima, ovaj put na Črnomercu u Mjesnom odboru „Bartol Kašić“. Na tribini je govorio i nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Vladimir Ferdelji.

Građane koji su se okupili, a bilo ih je i više nego što dvorana može primiti, zanimalo je što Sandra Švaljek misli o brojnim problemima stanovnika Črnomerca – zapuštenog prostora bivšeg kina Kalnik, prometnom nepovezanošću dijelova četvrti gdje žive građani starije dobi zbog čega im je otežan odlazak liječniku, brojnih klizišta koja Grad nije sanirao. Problem su i dijelovi četvrti bez kanalizacije u 21. stoljeću.

Črnomerec_Sandra Švaljek08

“Pričati o pametnim rješenjima u prometu što aktualna gradska uprava danas čini djeluje smiješno ako u 17 godina vođenja grada nisu uspjeli uvesti kanalizaciju u svaku ulicu u Zagrebu. U kolektor na Velikom potoku uložene su desetine milijuna kuna, a kanalizacija ne funkcionira. Ja i moj budući zamjenik Vladimir Ferdelji znamo kako riješiti te probleme jer novca ima, potrebno je samo postaviti prioritete. Moj, naš cilj je razvoj grada u svim njegovima dijelovima ravnomjerno. Ljudima ćemo dati perspektivu koju trenutno nemaju i stvoriti klimu za radna mjesta jer život ima smisla samo ako se osjećamo potrebno. Moramo zadržati mlade i perspektivne ljude u Zagrebu i Hrvatskoj“, rekla je Sandra Švaljek.

Vladimir Ferdelji Sandru Švaljek predstavio je kao uspješnu lidericu jer osim što je vodila Ekonomski institut u dva mandata (osam godina), upravljala je i Zagrebom šest mjeseci dok je Milan Bandić bio u istražnom zatvoru.

„U tih šest mjeseci Zagrebački holding ostvario je 200 milijuna kuna dobiti. Znate li zašto? Jer nije bilo zapošljavanja preko poznanstava i još važnije – Sandra je uredila javnu nabavu“, rekao je Vladimir Ferdelji.

Na jarunskoj tržnici

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek jutros, u subotu 11. veljače, posjetila je i tržnicu Jarun i družila se s građanima. Govorili su joj o problemima u četvrti Trešnjevka Jug koje aktualna gradska uprava dosad nije riješila unatoč obećanjima i već gotovim projektima.

Jarun_Sandra Švaljek06

U obilasku tržnice Jarun Sandra Švaljek kupila je namirnice za ručak i pozdravila trgovce i članove OPG-ova kod kojih je rado nabavljala zdravu hranu tijekom četiri godine života koje je provela na Jarunu.

>>>‘ZAGREB MOŽE SVE’: Švaljek posjetila Holding koji je u zabrinjavajućem stanju (FOTO)


Komentari