Potvrđeno: SDP i HNS postigli dogovor oko Zagreba, podržat će Mrak Taritaš

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zajednička kandidatkinja bit će Anka Mrak Taritaš.

SDP i HNS postigli su dogovor oko zajedničkog izlaska na izbore u Zagrebu, potvrdila je u petak za Novu TV Anka Mrak Taritaš.

“Taj dogovor je imao puno elemenata. Najvažnije je da smo se dogovorili kako vratiti ovaj grad građanima, jer građani su ostali bez mogućnosti upravljanja gradom. Ostalo je da prođu stranačka tijela, a nakon što dogovor prođe stranačka tijela, sredinom idućeg tjedna će biti i formalno potpisivanje”, kazala je Mrak Taritaš.

Sada potvda stiže i iz SDP – a  koji je u subotu je na sjednici odlučilo da Gradskom odboru predloži usvajanje odluke o sklapanju koalicijskog sporazuma s HNS-om i podršci Anki Mrak Taritaš, kao zajedničkoj kandidatkinji za gradonačelnicu Zagreba.

Potvrdio je ovo novinarima nakon sjednice Predsjedništva, v.d. predsjednika zagrebačkog SDP-a Saša Molan.  Kazao je da se koalicijski sporazum s HNS-om trebati potpisati na sve četiri razine, na razini vijeća mjesnih odbora, vijeća gradskih četvrti, za Gradsku skupštinu i za kandidatinju za gradonačelnicu Anku Mrak Taritaš.


Komentari