Prgomet o Bandiću na konferenciji: ‘Kad roditelji nose sapun i papir u vrtiće, on bi bacio 10 posto proračuna grada Zagreba’

Istaknuo je da kao kandidat i gradonačelnik ima potrebu ponuditi rješenja koja su bolja i kvalitetnija od onih koji nude njegovi protukandidati.

Na konferenciji za medije na temu izgradnje tramvajske pruge do Velike Kosnice govorio je prof. dr. sc. Drago Prgomet, kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Grada Zagreba.

Prgomet je tom prigodom istaknuo da on ne samo kao kandidat već i kao građanin ima potrebu ponuditi rješenja koja su bolja i kvalitetnija od onih koji nude njegovi protukandidati.

“Najava našeg akutalnog graonačelnika o povezivajnu zračne luke Franjo Tuđman i grada Zagreba, odnosno Kvatrića s prugom nas je iznenadila. Ono što je najgore kad roditelji nose sapun i papir u vrtiće, on bi bacio 10 posto proračuna grada Zagreba, odnosno 750 milijuna kuna za kojeg možemo izgraditi puno škola i vrtića“, poručio je Prgomet, pišu Vijesti.hr.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba istaknuo je da ga ne čudi da drugi protukandidati nisu komentirali Badićev potez: “Švaljek je njegov dugogodišnji suradnik i vrlo nježna u kritici, a Anka Mrak Taritaš pokazala je u Gunji svoj obrazac ponašanja.”

Njihova je ideja iskoristiti postojeću infrastrukture i izraditi novih od šest do osam kilometara do zračne luke, a veliki dio projekta bio bi financiran sredstvima iz eu fondova.

“Trošak iznosi 350 milijuna kuna, a 85 posto bilo bi sufinacirano EU sredstvima”, kazao je Prgomet te dodao da se danas svugdje infrastrukturni projeti financiraju iz EU fondova osim u gradu Zagrebu.

>>> Kaj velite na ovo? Nova tramvajska pruga spajat će Kvatrić i Veliku Kosnicu


Komentari