PREDIZBORNO ‘ZAHUKTAVANJE’: Dok bi Mrak Taritaš veselila podrška SDP-a, Bernardić i dalje tajnovit oko kandidature

Facebook

I dalje se ne zna kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nije htio novinarima potvrditi niti opovrgnuti hoće li se kandidrati za gradonačelnika Zagreba rekavši kako će odluku o tome donijeti zagrebačka organizacija, prenosi HRT.

O tome odluku nismo donijeli. Odluku će donijeti zagrebačka organizacija, ali kada to bude, vi ćete prvi saznati”, rekao je Bernardić novinarima u Saboru.

Upitan kada će to biti, Bernardić je uzvratio kako će to biti u idućim tjednima.

Moja ambicija je da izgradimo dobro društvo koje će omogućavati ljudima da budu bolji i kreativniji, ostanak mladih u Hrvatskoj i društvo koje će osigurati da naši ljudi ne odlaze, da javna uprava bude učinkovitija, da radnici budu zaštićeni, no s druge strane da uložimo dovoljno novca u znanost i inovacije kako bismo postali moderna i konkurentna zemlja“, dodao je Bernardić.

Na pitanje jesu li tražili od HNS-a da oni odustanu od svoje kandidatkinje Anke Mrak Taritaš, Bernardić je uzvratio da navode iz medija neće komentirati.

Hrvatska mora postati moderna, demokratska, razvijena europska država i dužni smo u Hrvatskoj graditi dobro društvo u kojem će svaki pojedinac moći živjeti dobro i ostvarivati sve svoje kreativne ideje. Zato pozivam odgovorne da sjednemo i prvo vidimo hrvatsku energetsku neovisnost, a to se posebno tiče Ine i HEP-a“, kazao je.

>>>ANKA MRAK TARITAŠ: ‘Veselila bi me podrška SDP-a, ali ovo nije momačko nadmetanje’

Komadina smatra da se Bernardić ne bi trebao kandidirati

Predsjednik županijskog SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izjavio je da Bernardić ne bi trebao biti kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Moj je stav da predsjednik stranke nije i ne treba biti kandidat, makar je to treća funkcija formalno ili četvrta, ovisi kako se gleda, u državi, kada bi se gledalo hijerarhijski po dužnosničkim mjestima.

No mislim da ima puno posla u stranci, u pripremi stranke za sve vrste izbora koji nam slijede, a slijedi nam cijeli ciklus i lokalni izbori, parlamentarni, predsjednički, europski, u tijeku je konsolidacija stranke“, kazao je Komadina.

Dodao je da je Bernardić izložen velikom nagovaranju dobrog dijela zagrebačke SDP-ove scene i određenih viđenih SDP-ovaca.

Također, Komadina je kazao kako smatra da nema potrebe za osnivanjem sindikata u SDP-u.

>>>BERNARDIĆ NE ODUSTAJE: Još uvijek razmišlja o vlastitoj kandidaturi za gradonačelnika?


Komentari