Pozvala građane da izađu na izbore i glasaju za promjene: Mrak Taritaš otkrila što joj se kod Bandića sviđa

FOTO: Screenshot / RTL

Voditelju Zoranu Šprajcu darovala je plavu orhideju.

U jučerašnjem RTL Direktu gostovala je kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš. Na samom početku voditelju Zoranu Šprajcu poklonila je teglu s cvijećem, točnije orhideju kazavši da je primijetila da postoji običaj na RTL-u da se poklanja cvijeće. Aludirala je time na nedavnog gosta emisije RTL Danas, Milana Bandića, koji je voditeljici Mirjani Hrgio poklonio buket cvijeća.

“Ja vama neću rezano nego ću u tegli, gore ovako plavo kao što su zagrebačke boje, samo ga trebate zalijevati”, kazala je Mrak Taritaš i dala Šprajcu cvijeće sugerirajući mu da ga zalijeva kako bi opstalo do sljedećeg puta kad dođe u goste.

Šprajc i Mrak Taritaš osvrnuli su se na početku na jučerašni veliki transparent u centru Zagreba koje je postavila inicijativa Zagreb je NAŠ, a kojim su pozvali birače da glasaju protiv Bandića natpisom “Totalna prevara”. Iako Tomislav Tomašević iz Zagreb je NAŠ nije direktno spomenuo Mrak Taritaš, ona je kazala da je glasanje protiv Bandić glasanje za Mrak Taritaš, odnosno las za promjene.

>>> ‘Totalna prevara’: Sa zgrade na trgu zaviorio se gigantski transparent s porukom

O Sandri Švaljek

Mrak Taritaš nakon rezultata prvom krug lokalnih izbora u Zagrebu nije, kaže, razgovarala sa Sandrom Švaljek, koja je kazala da neće pozvati svoje glasače da glasaju za Mrak Taritaš već prema savjesti.

“Ja sam već u izbornoj noći rekla da sam bila treća, sve bih svoje birače pozvala da glasaju za one koji su bili za promjene. Budući da je Švaljek govorila o promjenama kao i ja, očekujem da će većina njezinih glasača u drugom krugu glasati za mene”, prokomentirala je Mrak Taritaš.

>>> Esih neće podržati Bandića, Mrak Taritaš u drugi krug bez potpore Sandre Švaljek

‘Nema opravdanja da ako sada ne izađe van sljedeće četiri godine’

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu istaknula je da otprilike dvije trećine građana kaže da želi promjene. Kazala je da se to vidjelo u prvom krugu jer je Bandić dobio 40.000 glasova manje nego prije četiri godine.

“Fali sekundica da odradimo posao kako treba, da zaista se dogode promjene u Zagrebu. Da imamo transparentno, javno i sustavno upravljanje gradskim resursima. Da tako kažem, dahćem Bandiću za vratom u prvom krugu. I to je moguće napraviti. Ali, mora se izaći van i mora se glasati. I nema nikakvo opravdanje da onda sljedeće četiri godine, ako ne izađe van, kuka. Pozivam sve one koji žele promjene za izađu na izbore i da taj glas daju meni”, kazala je Mrak Taritaš.

Kandidatkina za gradonačelnicu kazala je  i da joj je jedna gospođa koja inače glasa za HDZ rekla da će njoj dati glas. Mrak Taritaš ne izbore je izašla kao kandidatkinja HNS-a. Od samih je početaka naglašavala da želi biti nadstranačka kandidatkinja, a ne nezavisna.

“Izbori za gradonačelnicu Grada Zagreba su puno veći izbori, nego što su izbori vezani uz bilo koju stranku. Oni su nadstranački u tom smislu”, kazala je Mrak Taritaš.

Bandić i gradski projekti

Nedavno je Mrak Taritaš Milanu Bandiću da njegov poziv putem Twittera u kojem ju poziva na gradske događaje jer “gradski projekti ne smiju stati”, odgovorila mu je da će doći “čim bude gradskih projekata”.

“Moramo razumijeti što su to gradski projekti. Ako je to asfaltiranje jedne ulice, onda je projekt vezan uz jednu gradsku četvrt. Ali recimo, tramvaj do aerodroma bio bi gradski projekt kada bi bilo smisla to raditi. Do aerodroma bi imalo smisla dovršiti dio željezničke pruge, kao što kažu stručnjaci. Uvijek mislim da treba pitati stručnjake”, istaknula je HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba.

>>> Mrak – Taritaš spustila Bandiću: Pozvao ju na važne gradske događaje, a ovakav odgovor nije očekivao

‘Bandić je nenadmađen u snalaženju’

Što se tiče pozitivnih karakteristika njezina protukandidata Milana Bandića, Mrak Taritaš je kazala da nema nikog koga je dosad upoznala da ima takvu socijalnu inteligenciju i da se može u svim okolnostima snaći kao on, te da je apsolutno nenadmašen na našim prostorima u odnosu na to.

Mrak Taritaš za kraj je ponovno pozvala građane da izađu na izbore.

“U nedjelju treba jednostavno postaviti stvar. Svim sugrađanima koji žele promjene treba reći – prilika je tu! Ako želite promjene, izađite na izbore. Bit će to referendumsko pitanje – mi ili on”.


Komentari