‘Pogledajte vi Tomaševića! Kakav je on sustav vodio’ HDZ-ov adut u utrku ulazi oštrom retorikom

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

“Pogledajte vi Tomaševića!  Ja ga osobno cijenim, ali kakav je on sustav vodio. Ja nudim potpuni zaokret u financijama grada Zagreba jer bez toga nemamo potpuno obnovu. Ljudi se trebaju ponositi da žive u Zagrebu”, komentirao je HDZ-ov adut za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović, nakon što je odluka o kandidaturi donesena u srijedu na sjednici Gradskog odbora HDZ-a.

Podsjećamo, mlađahni Filipović u karijeri je već nanizao brojne titule. Izvanredni je profesor na Ekonomskom fakultetu, zastupnik u Gradskoj skupštini, predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih šuma, ali i tajnik zagrebačkog HDZ-a.

Opisuju ga kolege i kao zastupnika koji je već od ranije poznat po svojim kritikama aktualnog gradonačelnika Milana Bandića. Riječi hvale pronašao je i sam premije Andrej Plenković

“Čestitam svim članovima HDZ-a što su izabrali tako dobrog kandidata”, poručio je.

No, nisu ga zaobišla pitanja zašto su “odustalo” od Mislava Hermana i Damira Vanđelića.

“Odluka je gradskog odbora da Filipović je najbolji kandidat. Mislav Herman će i dalje biti u Gradskoj skupštini. Dobar su tim. Šaljemo u utakmicu najbolje što imamo”, kratko je komentirao premijer i dodao da se isto pitanje treba postaviti samom Vanđeliću.

Osvrnuo se Plenković i na tvrdnje oporbe da odabirom Filipovića zapravo podržavaju Bandića.

“Oporba ponavlja tezu o Bandiću. Građani su podržali HDZ-e – zaključio je Plenković pa dio oporbe prozvao “anarhistima”.

 

 

 

 

 


Komentari