PETEK BEZ TRUNKE MILOSTI: Nezavisni kandidat opleo po svima, svibanj se vidi iz aviona

Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika u zagrebačkoj Skupštini Renato Petek izjavio je u ponedjeljak da će na sutrašnjoj skupštinskoj sjednici biti zanimljivo gledati hoće li HDZ i dalje nastaviti “dizati ručice” u korist planova koalicijskog partnera, stranke Bandić Milan 365.

Petek je na konferenciji za novinare uoči sjednice Skupštine rekao da su na dnevnom redu sjednice dvije izuzetno štetne točke koje predstavljaju nastavak kontinuiteta 20-godišnje politike Milana Bandića.

Radi se o, kaže, pročišćivaču voda te prodaji poslovnog objekta za potrebe Dječjeg vrtića “Duga” na području Peščenice-Žitnjak.

“HDZ je dosad, a i u prosincu lani podupro da se zadužimo za više od 400 milijuna kuna za treću fazu izgradnje pročiščivača voda, no sada imamo dodatnu dokumentaciju kako bi se moglo ući u tu fazu”, rekao je Petek.

Dodao je da Klub nezavisnih zastupnika nije protiv treće faze, ali ne na ovaj način. Grad je, kaže, mogao koristiti EU fondove, prebaciti trošak na koncesionara kako je bilo planirano na početku, jer građani ne smiju više biti opterećeni.

Petek je najavio da će Klub nezavisnih zastupnika pokušati s dnevnog reda maknuti i točku prodaje poslovnog objekta za potrebe Dječjeg vrtića “Duga” tvrtke Paron.

Radi se, napominje, o tvrtki koja je vezana više godina za raznorazne poslove u Zagrebu te je dio grupacije koja je gradila sljemensku Žičaru oko koje se vežu brojne kontroverze.

“Ne postoji hitna situacija da se to mora napraviti na zadnjoj sjednici prije promjene vlasti u Zagrebu”, poručio je i dodao da se za 14 milijuna kuna može dograditi i postojeći vrtić i naći objekt u vlasništvu grada koji se s tim novcem može preurediti.

“Bit će zanimljivo vidjeti kako će se ponašati HDZ s obzirom da su gospodin Davor Filipović i njegova stranka dizali ručice protekle četiri godine, pa ćemo na ovim točkama vidjeti hoće li biti uz planove svog koalicijskog partnera ili će doći do promjena”, istaknuo je Petek.

Gradski zastupnik Tihomir Milovac osvrnuo se na šest prijedloga imenovanja ravnatelja kulturnih ustanova od kojih, kaže, tri nisu trebali doći jer im mandati istječu krajem godine.

“S ozbiljnom sumnjom da se radi o tome da se prejudiciraju odluke Skupštine namjerno se šalje prijedlog da ovaj saziv potvrdi te ravnatelje, mi ćemo biti suzdržani odnosno protiv takvih odluka”, rekao je i najavio da nezavisni, gdje su stvari čiste, neće biti protiv takvih odluka.

Milovac tvrdi i da je odluka o imenovanju ravnateljice Centra mladih Ribnjak Višnje Gašparin donesena suprotno nekim dobrim praksama koje postoje.

Ne poštuje se, kaže, odluka stručnog vijeća koje je odbacilo Gašparin, a Upravno vijeće je upravo nju predložilo Skupštini na izglasavanje tvrdeći da je ta odluka donesena na temelju odluke stručnog vijeća.


Komentari