PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ ODLUČILA? Zagrebački srednjoškolci ostat će online, a osnovnoškolci se vraćaju u školske klupe

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević, formulirala je prijedlog da bi se od ponedjeljka u školske klupe vratili svi osnovnoškolci, a ne samo od 1. do 4. razreda te bi zapravo izvan nastavnog procesa ostali učenici od 1. do 3. razreda srednje škole, jer su to učenici koji koriste javni prijevoz.

“Svjesni smo da je u javnom prijevozu opasnost širenja virusa veća i želimo zaštiti svoje sugrađane. Osnovnoškolci idu u škole u svojim kvartovima i molim srednjoškolce da se strpe još tjedan dana”, rekla je Pavičić Vukičević za N1.

Ujedno je govorila i o samoizolaciju u kojoj se našla jer je pozitivna na koronavirus. Rekla je kako bi simptome usporedila s virozom, no bez obzira na to, tvrdi kako je stranka spremna za prikupljanje potpisa za kandidaturu za lokalne izbore.

“Veselim se kako će to rasti iz dana u dan i optimizam me ni najmanje ne nepušta”, rekla je trenutačna obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba.

Pavičić Vukičević osvrnula se i na arhitekta Otta Barića, za kojeg je neki dan objavljeno da se kandidirao za njezinog zamjenika nakon što je dosadašnju vlas kritizirao.

“Što se tiče gospodina Barića, Zagreb u narednom periodu mora imati svog arhitekta koji će voditi obnovu i transformaciju. Očekuju nas i rješenja velikih prometnih problema. Neću svijet bojati u ružičasto, mi smo pozitivan tim koji zna probleme u Zagrebu. Tu je i promet i zbrinjavanje otpada i niz drugih tema za koje naši sugrađani očekuju jasne i konkretne poteze. Ne bojim se kritike jer vas kritike mogu dobro usmjeriti. Barić je rekao kritiku, ako netko ima svjetske reference i iskustvo rada u Beču, a znamo kako taj grad izgleda,  mislim da svaka normalna osoba ima moralnu obvezu pozvati takvu osobu u svoj tim”, rekla je.


Komentari