OVO SVI NESTRPLJIVO ČEKAJU: Klisović će napokon izgraditi zdanje o kojem Zagrepčani maštaju godinama?

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što je posjetio Dubravu, Markuševečki Popovec i Podsused, Joško Klisović uputio se na Peščenicu i Žitnjak gdje je najavio sanaciju brojnih ilegalnih odlagališta otpada, završetak izgradnje Sveučilišnoga kampusa Borongaj te izgradnju nove i sigurne škole za djecu te četvrti. Ilegalna odlagališta otpada su, kaže SDP-ov kandidat za lokalne izbore, u ovim naseljima dramatična.

“Građevinski i komunalni otpad odlaže se na mjesta na koja se ne smije odlagati. To ću kao gradonačelnik brzo i učinkovito riješiti te sankcionirati sve one koji to rade”, najavio je Klisović nakon dodavši da su brojne zelene površine zatrpane otpadom koji ugrožava zdravlje stanovnika i okoliš grada.

Naglasio je da će mu jedan od važnijih prioriteta kao gradonačelniku biti i rješavanje pitanja Sveučilišnoga kampusa Borongaj. Riječ je, kazao je, o ogromnom objektu koji nije u funkciji iako ga je trebalo koristiti više od 35 000 studenata i osam fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Međutim, upozorio je Klisović, od otvaranja kampusa prije 14 godina, samo su se tri fakulteta preselila na kampus, a gotovo nijedan od obećanih sadržaja nije dovršen.

Drži da se na tih 90 hektara zemljišta može napraviti centar sveučilišne i znanstvene izvrsnosti koji trebaju i grad Zagreb i Republika Hrvatska, a namjerava uložiti svoje vrijeme i trud te sve ono što je potrebno da taj projekt ispuni svoju svrhu i da bude na čast Zagrebu.

Ukazao je i na problem Osnovne škole Dragutina Kušlana, koja je već 65 godina podstanar lokalne gimnazije u zgradi koja je nastradala u velikome zagrebačkom potresu.

“Već se dugo treba izgraditi nova zgrada, a nikako da se to napravi, unatoč tome što je predviđena GUP-om i unatoč tome što postoji zemljište”, upozorio je Klisović koji je obećao da će to riješiti “učinkovito i brzo”.

Poručio je da će riješiti i pitanje vrtića, kojega Borovje nema iako je to veliko naselje s puno mladih obitelji pa roditelji moraju voditi djecu u susjedna naselja.

Još jedan problem koju Klisović želi riješiti je i tržnica Volovčica za koju je rekao da nije u stanju u kojem bi trebala biti te zahtijeva obnovu i nadstrešnicu.

SDP-ov kandidat upozorio je i na lošu prometnu povezanost koju će, dobije li na svibanjskim izborima rješavati denivelacijom pruge kako bi se omogućio prijelaz prema Branimirovoj.

Uvest će, kazao je, i novi integralni sustav upravljanja prometom koji će u realnome vremenu “detektirati zagušenost ulica i prebacivati promet na manje zagušene ulice”.


Komentari