‘Ovo me duboko potreslo, prvenstveno kao ženu i majku’ Škare-Ožbolt užasnuta napadom na volonterke MOST-a

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Vesna Škare Ožbolt, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, Vesna Škare Ožbolt užasnuta je današnjim fizičkim napadom na mlade volonterke, koje su prikupljale potpise na Trgu bana Josipa Jelačića.

“Ovaj me događaj duboko potresao, prvenstveno kao ženu, kao majku, a tek nakon toga kao kandidatkinju. Strašno je da se u našem gradu, na središnjem trgu, usred dana može dogoditi ovako nešto. Za pretpostaviti je da je napad motiviran političkom netrpeljivošću. Ovim putem današnji incident duboko osuđujem te pozivam nadležne institucije na pokretanje kaznenog postupka protiv napadača. Naše djevojke i žene se ne smiju ni u kojem trenutku osjećati nesigurno i nezaštićeno. Grad Zagreb mora ostati siguran za sve“, navela je Škare Ožbolt u svojoj izjavi.

Podsjetimo, oko 14.40 sati na štandu stranke MOST nezavisnih lista postavljenom povodom lokanih izbora na Trgu Bana Josipa Jelačića napadnute su dvije mlade volonterke koje su prikupljale potpise za kandidaturu Zvonimira Troskota.

“Naše mlade volonterke Lea i Magdalena brutalno su napadnute na Trgu bana Jelačića. Moguće je da je napadač koji se čini psihički nestabilna osoba poslan. Našu volonterku Magdalenu primio je za glavu i nanio joj više udaraca šakom. Teže ozljede spriječene su reakcijom prolaznika”, priopćili su iz Mosta.


Komentari