OSNOVANA OSEBUJNA POLITIČKA STRANKA: Generaciju obnove činit će isključivo mladi

GO

Politički pokret mladih ljudi.

U subotu, 4. veljače 2017., na Osnivačkoj skupštini u Delnicama osnovana je nova politička stranka, Generacija obnove (GO!).

Osnivači Stranke ističu da je riječ o političkom pokretu mladih ljudi okupljenih oko ideje da je Hrvatskoj neophodna:

– generacijska smjena u političkim, ekonomskim, obavještajnim, pravosudnim i kulturnim strukturama hrvatskog društva,

– korjenita promjena gospodarske politike u smjeru poreznog rasterećenja i povećanja ekonomskih sloboda,

– zaštita suvereniteta i nacionalnih interesa hrvatske države te kulturnih posebnosti hrvatskoga naroda od globalizacijskih i migracijskih procesa,

– reafirmacija tradicionalnih vrijednosti poput obitelji, nepovredivosti ljudskoga života i slobode govora.

Za predsjednika stranke izabran je Frano Čirko (26, Zagreb), a u predsjedništvo su izabrani i Ivan Topić (30, Delnice), Davor Dijanović (29, Bjelovar), Marko Raič (24, Zagreb), Tomislav Smoljan (28, Zagreb), Leo Marić (25, Vinkovci), Helena Marić (28, Zagreb), Ivan Grubišić (19, Zagreb) i Dino Rušinović (25, Split).

Politički pokret mladih

Nakon Osnivačke skupštine održana je konstituirajuća sjednica Predsjedništva na kojoj su Davor Dijanović i Ivan Topić izabrani za dopredsjednike stranke, Marko Raič za glavnog tajnika, Tomislav Smoljan za političkog tajnika, a Leo Marić za međunarodnog tajnika.

U svojem govoru, novoizabrani predsjednik Generacije obnove Frano Čirko objasnio je razloge osnivanja novog političkog pokreta mladih te je dao ocjenu dosadašnjeg stanja na hrvatskoj desnici.

“Na osnivanje ovog političkog pokreta mladih nismo se odlučili zato što nemamo pametnijeg posla te imamo ludu i egoističnu potrebu za posjedovanjem jedne od 150-ak političkih stranaka u Hrvatskoj. Pokret osnivamo zato što je aktualna hrvatska politika ugrozila našu budućnost, a mnogim pripadnicima novih generacija tu budućnost i potpuno uništila. Pokret osnivamo i zato što smo svjesni činjenice da u Hrvatskoj ne postoji politička opcija koja se na ozbiljan, sveobuhvatan i dosljedan način bori za ono što je neophodno za budućnost novih generacija, a to su: generacijska smjena u svim strukturama hrvatskog društva, korjenita promjena gospodarske politike u smjeru poreznog rasterećenja i povećanja ekonomskih sloboda, zaštita suvereniteta i nacionalnih interesa hrvatske države i kulturnih posebnosti hrvatskoga naroda od globalizacijskih i migracijskih procesa te reafirmacija tradicionalnih vrijednosti poput obitelji, nepovredivosti ljudskoga života i slobode govora.”, poručio je Čirko.

Također je istaknuo da njihova borba nije borba za bolju prošlost, već za bolju budućnost. Stoga, svim dosadašnjim akterima i starijim generacijama na desnici poručuju: hvala vam lijepo i doviđenja! Žao nam je, ali zakazali ste. Vaše je vrijeme prošlo.

Generacija obnove izaći će već na ovogodišnje lokalne izbore, a u Zagrebu će njihove liste biti prisutne u pojedinim kvartovima, o čemu će na vrijeme obavijestiti javnost. Temeljna načela ove mlade stranke možete pogledati OVDJE.


Komentari