Odluka u četvrtak? Jelena Pavičić Vukičević mogla bi se priključiti utrci za čelo Zagreba

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Aktualna gradonačelnica Zagreba Jelena Pavičić Vukičević gostovala je u RTL-u danas te otkrila planira li naslijediti Milana Bandića.

”Ja o tome doista nikada nisam razmišljala, no činjenica da su mnogobrojni, ne samo članovi Stranke rada i solidarnosti, nego i mnogobrojni sugrađani proteklih dana su davali podršku vjerojatno zato što s druge strane čuju i teške riječi i prijetnje, prijetnje otkazima, prijetnjom ukidanja socijalnih prava i ja zato u ovom trenutku imam obvezu reći da ne samo da ćemo mi učiniti sve, nego da ćemo garantirati svim Zagrepčanima istu kvalitetu usluge, ali i nastavak konzumacije usluga i socijalnih prava koje Zagrepčani danas imaju, Mi ćemo u četvrtak održati prve sastanke u stranci, kao što znate ja sam osnivala tu stranku zajedno s kolegama i sada je jedino pošteno s istim tim kolegama sjesti za isti stol i dogovoriti se”, kaže Pavičić Vukičević i dodaje da osobno nije razmišljala o kandidaturi jer nije samo ona bitna.

”Pustite da na stranačkim tijelima obavimo za nas taj važan razgovor i u četvrtak ćemo biti korak bliže rješenju”, dodaje i tvrdi da je na njenom mjestu mogao biti bilo tko iz Bandićevog tima.

U budućnost stranke Bandić Milan 365 ne sumnja, jer smatra da su specifični po tome što ne robuju ideologijama te pod “njihovim kišobranom ima mjesta za sve“. Kandidate za gradonačelnika Zagreba ne smatra ozbiljnima zbog negativnih riječi, kao aferi prepisivanja programa. Smatra da stranka 365 može ponuditi puno toga.

”Možemo ponuditi puno toga. Na kraju krajeva doista živimo s ovim gradom i duboko smo upoznati sa svim problemima. Mnoge smo riješili, no znamo da građani uvijek imaju neke nove ideje. Spremni smo osluškivati bilo i želje građana, ali s druge strane ne mislimo ni na koji način ugroziti bilo koje pravo. Moram reći da me jako uznemirava ovo što čujemo da se prijeti otkazima. Vrlo je ružno radnicima Čistoće, ZET-a, Zrinjevca, Zagrebačkih cesta, bilo kojim radnicima koji rade u Gradu Zagrebu reći da su uhljebi i neznalice i da ih čeka cesta. Mi garantiramo da nikoga u Zagrebu ne čeka cesta, naš cilj je otvoriti nova radna mjesta”, zaključuje.


Komentari