Odgovaramo na najvruće pitanje dana: Zašto HRT nije ugostio sve kandidate za gradonačelnika?

FOTO: HRT

U emisiji Otvoreno gostovalo je sedam kandidata za gradonačelnika/cu Zagreba.

Bruna Esih, Anka Mrak Taritaš, Sandra Švaljek, Ivan Lovrinović, Drago Prgomet, Marko Sladoljev i Tomislav Tomašević predstavili su svoje programa i imali priliku prezentirati svoje ideje potencijalnim biračima i građanima. Aktualni gradonačelnik dopisom je opravdao svoju odsutnost.

Međutim, Hrvoje Franušić, Mate Knezovići i Drago Martinović nisu bili pozvani u tu emisiju. Svoj stav i ogorčenost Franušić i Knezović izrekli su putem društvenih mreža, a portal Zagreb.info tražio je očitovanje od HRT-a.

>>>Namjerno degradirani? Ovi kandidati za čelo grada uopće nisu dobili poziv u Otvoreno

U odgovoru HRT-a stoji:

Obavješćujemo Vas kako je sinoć emitirano jedno od četiriju izdanja emisije Otvoreno Hrvatske radiotelevizije posvećenih izborima u četirima najvećim gradovima u Republici Hrvatskoj – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.
Ovime želimo naglasiti kako spomenuta četiri izdanja nisu predizborne emisije te kako emisija Otvoreno ne podliježe izbornim pravilima koja stupaju na snagu 7. svibnja 2017. godine.

Riječ je o emisijama nastalima temeljem odluke programskoga vodstva, a odabir gostiju proveden je u skladu s uredničkom procjenom i novinarskim profesionalnim standardima te prema relevantnim istraživanjima, koja su ranije objavljena u medijima.

Napominjemo da će Hrvatska radiotelevizija u svojim radijskim, televizijskim i mrežnim programima tijekom predstojeće predizborne kampanje nastojati predstaviti što više programa i kandidata u skladu s pravilima struke, odnosno novinarskim profesionalnim standardima.

>>>Sučelili se gradonačelnički kandidati, predstavili su programe, a Esih podbadala Mrak Taritaš


Komentari