Nove ankete uoči lokalnih izbora potvrđuju da će u Zagrebu biti napeto i tijesno

U Gradskoj skupštini većinu nema nitko.

RTL je objavio novu anketu Promocije plus koja kaže da blagu prednost dan prije izborne šutnje ima Milan Bandić.

Milan Bandić prvi je odabir sa 25,3 posto. Iza njega doslovno u stopu – Anka Mrak Taritaš sa 24,1 posto. Treći izbor je Sandra Švaljek, gotovo 17 posto.

U dvoboju između Brune Esih i Drage Prgometa pobjedu odnosi Esih. Ona ima podršku 10,7 posto građana. Drago Prgomet je na 7,7 posto. Podsjećamo, na listi  Brune Esih za Gradsku skupštinu našao se i Zlatko Hasanbegović, koji je zbog toga izbačen iz HDZ-a.

Najizgledniji kandidati za drugi krug su Milan Bandić i Anka Mrak Taritaš. Ako do toga dođe, bit će to mrtva trka. Bandić u tom slučaju ima 41,2 posto podrške, a HNS 40,5 posto.

Ako se u drugom krugu Bandiću suprotstavi bivša zamjenica Švaljek – ona bi, prema anketi, pobijedila s čak 9 posto prednosti.

Zanimljivo je i u Gradskoj skupštini, tamo većinu nema nitko. SDP i HNS, koji s partnerima imaju zajedničku listu, stoje najbolje s podrškom od 23,3 posto.

Druga je Bandićeva lista s 19,1 posto. HDZ je treći i ima puno veću podršku nego njihov kandidat Prgomet, 13,1 posto. Lista Sandre Švaljek ih prati s 11,9 posto, a Esih ima 7,3.


Komentari