NIKOM NI LIPE NE BI DAO! Troskot voli ‘škrtariti’: ‘Ne bih financirao Povorku ponosa, marihuanu ni Hod za život’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

“Tomašević i ja smo jedini predstavnici nove političke paradigme u Hrvatskoj. Ako pogledate Škoru, Vesnu Škare Ožbolt ili Filipovića, sve je to ista struktura, već viđena politička struktura, isti modeli ponašanja, zapošljavanja, a isto je i s druge strane s SDP-om. Ne vidim tu promjenu”, rekao je u utorak Zvonimir Troskot.

Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba priznao je da se Tomaševićem po ekonomskim pitanjima ne slaže, ali i da gore naveden trojac “dolazi iz iste strukture”.

“Drugi je naziv stranke, ali je nazivnik isti, kao i modus operandi”, obrazložio je za N1.

Nije štedio ni Jelenu Pavičić Vukičević za koju je rekao je da “izvodi predizborni politički štos”, referirajući se na objavu natječaja za izgradnju novog stadiona na Maksimiru.

“To se ponavlja godinama. Sam arhitekt koji je vezan uz Mamića bacio je udicu o stadionu u predizbornom mjesecu. Godinama to ljudi priželjkuju. Isti taj arhitekt postaje kandidat za zamjenika gradonačelnika i automatski je u sukobu interesa. Stadion – da, ali izgradnji stadiona mora prethoditi rješavanje odnosa u Dinamu”, smatra Troskot.

A onda su na red došle i malo škakljivija pitanja. Naime, Troskot je nedavno potpisao inicijativu za zabranu pobačaja zastupnika Suverensta Hrvoja Zekanovića.

“Zekanoviću se na sastanku oporbe reklo da to neće proći, da takav prijedlog zakona ne može ni ići u proceduru i da se o takvom zakonu mora raspravljati na drugačiji način. Iz kolegije formalnosti to se potpisalo, što je meni bilo dalo vjetra u leđa kako bi mogao dalje prikupljati potpise za HGK”, objasnio je Mostovac pa dodao obrazložio i svoj svjetonazor o abortusu.

“Ja sam za pro-science pristup, moramo se vratiti na to kada život počinje. A život počinje začećem. Da sam premijer, u godinu dana bih otvorio javnu raspravu. Osobno sam za to da se život zaštiti, ako treba i zakonski, jer je to moja dužnost. Kad bismo pogledali argumente, mislim da bismo došli na moj stav”, poručio je Troskot.

Komentirao je i bi li kao gradonačelnik financijski podržavao Povorku ponosa.

“Ne bih financirao niti Ponos, niti marihuanu niti Hod za život”, zaključio je.


Komentari