NIJE TVORNICA CJEPIVA, ALI SKORO! Agrameri objavili izborni program, planovi su im opaki

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Agrameri su u četvrtak na Zagrebačkom velesajmu predstavili svoj izborni program. Nezavisna lista čiji je kandidat za gradonačelnika Herman Vukušić kaže da će se zalagati za razvoj Zagreba kao centra gejmerske industrije, a namjeravaju uvesti inovacije i u zdravstveni sustav.

Kartica zdravlja u obliku QR koda sa svim podacima o pacijentu je prijedlog Agramera za rasterećivanje zdravtsvenog sustava. Smatraju da bi kartica bila dobro rješenje i za vrijeme pandemije, jer bi olakšala praćenje osoba s imunitetom koje bi imale pristup svim javnim institucijama, a onima koji se oporavljaju bi bio omogućene određene beneficije dok mi je zdravtsveno stanje narušeno.

Osim zdravstva, Agrameri su se dotaknuli i teme sporta. Nude besplatan sport za djecu, preustroj gradskih sportskih struktura i jasno odvajanje profesionalnog i amaterskog sporta.

Prilikom obnove prednost žele dati stručnjacima koji se zalažu za cjelovitu i održivu obnovu, osobito u široj gradskoj jezgri. Herman Vukušić osobit fokus stavlja na gejmersku industriju, za koju smatra da ima ogroman potencijal.

Želim pretvoriti Zagreb u centar gejmerske industrije jer su dečki koji trenutačno razvijaju projekte u Zagrebu nevjerojatni i imaju ogroman potencijal, počevši od CroTeama na dalje. Jedan od prioriteta je i parkiranje. Zašto ne bi bilo besplatno poslije 18 sati? To je jedan od naših ‘štikleca’, obećanja s kojima ćemo izlaziti u idućim danima. Tu su i pitanja prometa, prometne signalizacije, rasterećenja gužvi… Ima puno tih sitnica koje mogu povećati kvalitetu života u gradu, poput gradskog interneta koji bih unaprijedio s brzinom od 15 megabajta u sekundi”, rekao je za Večernji list.


Komentari