‘NETKO IMA BUJNU MAŠTU’ Škoro proziva Lovrića zbog širenja neistina, a dotakao se brige za zagrebačku djecu: ‘Godinama ih truje cajkama s radijske postaje’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Kandidati za gradonačelničku fotelju Zagreba već neko vrijeme obilaze kvartove kako bi pridobili što više glasova i simpatije mještana metropole. Ipak, predizborna aktivnost jednog kandidata zasmetala je Srednjoj školi Jelkovec. Tvrde da ih predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro nije izvijestio niti tražio suglasnost za održavanje aktivnosti u dvorištu i vanjskim terenima škole. O tom činu je ravnatelj škole Marko Kovačević obavijestio i policiju, te očekuje njihovu reakciju.

“Smatramo takvo ponašanje nedopustivim i želimo se jasno ograditi od istoga”, poručuju iz škole.

Apel su poslali i iz Gradskog ureda za obrazovanje upozorivši kandidate da okupljanja, konferencije i ostale stranačke aktivnosti ne održavaju u prostorima škola i vrtića Grada Zagreba.

O svemu se oglasio i Miroslav Škoro koji tvrdi da ništa od toga nije istina.

“Čitam maloprije nategnut redakcijski tekst (to znači da nema autora) po kojem netko ima priviđenja ili jako bujnu maštu. Naime, pročelnik Lovrić u odlasku šalje neki dopis, a redakcija JL objavljuje sliku dva moja promidžbena vozila koja su parkirana izvan dvorišta osnovne škole u Jelkovcu. Optužuju me da uzurpiram gradsko zemljište i mole me da ga napustim”, objašnjava kandidat DP-a te otkriva što je radio tijekom današnjeg dana.

“Poštovani pročelniče i štovana redakcijo, danas na tom igralištu nisam bio. Istina je da sam se družio s građanima i članovima DP-a u 11h na Trgu Dragutina Domjanića 6, a u 12,30h sam već bio u Gračanima i davao intervju. Ako pročelnik Lovrić, želi sudjelovati u kampanji šireći neistine o meni, onda bi to mogao na drugi način. Kad toliko ističe navodnu brigu o zagrebačkoj djeci, bilo bi mu bolje da pojasni javnosti zbog čega se tu djecu već godinama truje cajkama s radijske postaje za čije se obilato financiranje pobrinula upravo njegova VD šefica i kandidatkinja, gospođa Jelena Pavičić Vukičević. Žao mi je što su neke redakcije nasjele na ovu navlakušu pročelnika Lovrića koji je dio onoga što u Zagrebu ne valja i što ćemo promijeniti u hrvatskom glavnom gradu”, zaključuje.


Komentari