Namjerno degradirani? Ovi kandidati za čelo grada uopće nisu dobili poziv u Otvoreno

HRT Otvoreno

Uzbudljivo sučeljavanje kandidata za čelo Zagreba odigralo se na nacionalnoj televiziji.

U emisiji Otvoreno svoje su programe i ideje predstavili Sandra Švaljek, Anka Mrak Taritaš, Bruna Esih, Drago Prgomet, Tomislav Tomašević, Marko Sladoljev i Ivan Lovrinović. Aktualni gradonačelnik Milan Bandić nije bio prisutan, na poziv u emisiju odgovorio je dopisom.

“Kad 7. svibnja krene službena izborna kampanja biti će prilike za predstavljanje novih programa i medijske nastupe”, poručio je Bandić u kratkom dopisu. Dok je gradonačelnik svojevoljno opravdao izostanak, pojedini kandidati tvrde kako uopće nisu dobili poziv.

Hrvoje Franušić, Mate Knezović i Drago Martinović po svemu sudeći uopće nisu dobili poziv u emisiju. Franušić i Knežević svoj stav o tome iskazali su putem društvenih mreža.

“Bilo bi lijepo da se i “malim” kandidatima, koji se sami financiraju i neće uzeti niti jednu kunu iz proračuna za izbornu promidžbu, da prilika da građanima predstave svoje ideju Zagreba i društva jer na ovaj način se, u ovoj delikatnoj fazi prikupljanja potpisa, ide na ruku “poznatim” kandidatima da još lakše prikupe potpise, a odmaže “malim” i novim kandidatima da uopće prikupe potpise građana za kandidaturu za gradonačelnika.
Osim izražavanja žaljenja ovdje ne mogu puno napraviti osim podijeliti s vama osjećaj nemoći i nepravde koji imam zbog mog isključivanja iz vaše emisije sinoć”, kazao je Franušić.


Uz izražavanje žaljena zbog činjenice da nije dobio poziv kazao je kako ga boli što nije imao priliku predstaviti se građanima.

“Pozivajući samo “velike” u goste, u ovoj fazi prikupljanja potpisa, samo idete na ruku velikima i jakima da što prije i brže prikupe potpise, a odmažete malima, slabima da što teže prikupe ili uopće ne prikupe potrebne potpise. Ne bi li trebalo biti obratno, da se šansa da i slabijima, da što više kandidata se izbori za sudjelovanje u izbornoj utakmici?
Ispričavam se što sam odlučio reći što mislim i kako se osjećam, ali boli me što je to tako i u redu je da znate da postoje dobre i poštene ideje koje su drugačije od svega viđenog do sada, od kojih bi koristi imalo cijelo društvo, ali sinoć nije data prilika da ih se čuje”, zaključuje Franušić.

hrvoje

Dok je Knezović uputio kritiku prema javnoj televiziji i pozvao svoje birače da mu daju potpise.

MATE

U želji da se razjasni zašto ovi kandidati nisu dobili poziv portal Zagreb.info poslao je upit emisiji Otvoreno, odgovor još čekamo.

>>>Ideje za Zagreb kakve još niste vidjeli: Prvi veliki intervju Hrvoja Franušića

>>>OVAKVOG KANDIDATA ZAGREB JOŠ NIJE IMAO: Najavljuje izgradnju groblja za abortiranu djecu, o gay kulturi ne misli najbolje

 

Komentari

loading...