Mrak-Taritaš proziva pokojnog Bandića: ‘Uređenje tržnica jedan je od glavnih izložaka iz njegova muzeja neispunjenih obećanja’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Kandidatkinja GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak-Taritaš ove nedjelje se osvrnula stanje zagrebačkih tržnica. Povodom toga, kandidatkinja je  najavila da će njihovo uređenje biti jedan od prioriteta nakon izbora bude li izabrana za gradonačelnicu.

“Uređenje zagrebačkih tržnica jedan je od glavnih izložaka iz Bandićevog muzeja neispunjenih obećanja i zaista je vrijeme da se one dovedu u red”, rekla je Mrak-Taritaš, istaknuvši kako “od 25 zagrebačkih tržnica rijetko koja je primjereno uređena, a neke su, poput tržnice u Sesvetama ili u Vrapču, u katastrofalnom stanju”.

Istaknula je kako “Zagreb ima vrijednu tradiciju odlaska na tržnice, koju treba ne samo sačuvati, nego promovirati i unaprjeđivati”. Osnovni uvjet za to, kako ističe, je “uređenje zagrebačkih tržnica sa svom potrebnom infrastrukturom”. Dodaje kako je to “važno i za domaće proizvođače hrane i za građane, ali i za zeleni razvoj Zagreba”.

Mrak-Taritaš zaključuje kako “postoji cijeli niz projekata uređenja tržnica koji stoje negdje u
ladicama i ne treba ništa izmišljati, nego samo što prije krenuti i započeto završiti u razumnom
roku”.


Komentari