Mrak Taritaš: ‘Zagreb mora biti grad po mjeri SVIH ljudi, a Trg maršala Tita ostaje’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Sudeći po viđenom, Mrak Taritaš spremna je za drugi krug izbora.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš održala je presicu za medije u kojoj je istaknula na što će se koncentrirati u kampanji prije drugog kruga lokalnih izbora. Osim toga, govorila i o Trgu maršala Tita, ali i o ciljevima koje želi postići u prvih 100 dana.

“Želim biti gradonačelnica svih, a ne samo pojedinih građana. Zagreb mora biti grad po mjesri svih ljudi. Promjene u Zagrebu su moguće, a to dokazuje i podatak da je Milan Bandić ovog puta dobio 40 tisuća glasova manje. Pozivam sve birače da 4. lipnja izađu na izbore i pokažu da su promjene moguće. To će biti referendum, a pitanje će biti želimo li promjene ili želimo da sve ostane isto”, kazala je Mrak Taritaš.

Ukoliko pobijedi i postane gradonačelnica Zagreba, nada se da će u prvih 100 dana ostavariti tri glavna cilja:

“Prvo moramo riješiti sustav otpada, on mora postati efikasan. Osim toga osnovat ću i urede za promet i kulturu, promet je zastario i mora se rješavati, a ured za kulturu ćemo osnovati jer Zagreb mora postati grad kulture. Građani će sudjelovati u tome svemu zajedno i neće biti jedne odluke koja neće proći odluku javnosti” , izjavila je.

Novinari su je upitali i što žel postići do kraja mandata.

“Mandat bih voljela završiti tako da imamo sustav zbrinjavanja otpada koji funkcionira i da mogu reći da smo pokrenuli projekt koji će biti gotov za 20 ili 30 godina godina, a to je projekt Gredelja to je novi potencijal Zagreba. Također bih voljela da na kraju mandata nema više niti jednog djeteta koje nije dobilo mjesto u vrtiću i da 2/3 gradskih škola imaju jednosmjensku nastavu”, izložila je Mrak Taritaš.

Osvrnula se i na problem pitke vode, te napomenula da želi da tijekom njezinog mandata svi građani imaju pitku vodu, jer “nije normalno da u 21. stoljeću ljudi žive bez nje”.

Trg maršala Tita nije najvažnije pitanje u Zagrebu

Mrak Taritaš je kazala kako će Trg maršala Tita i dalje ostati pod tim imenom, osim ako se ne provede referendum i građani ne odluče da žele mijenjati ime. U tom slučaju poštovat će njihovu volju.

“Trg maršala Tita nije mijenjao ni Franjo Tuđman. Mislim da to nije najveći problem u gradu. Kad se o tome raspravlja to znači da nemate druge teme”, zaključila je.

Za kraj je još jednom pozvala sve birače da izađu na birališta:

“Nitko ne može prisvojiti birače, niti im može govoriti što da rade. Nitko nema ni prava ni na čije birače, ja pozivam sve da izađu i jednostavno pokažu da su promjene moguće”.

>>> HNS nakon prvog kruga: ‘Ankina pobjeda bila bi spektakularna, ne za nas već za Zagrepčane’


Komentari