Mrak Taritaš ‘pokazala karte’: Ruku pod ruku s SDP-om planira preuzeti Skupštinu i čelo grada

FOTO: N1

Utrka za gradonačelnika se zahuktava.

Anka Mrak Taritaš, HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba u subotu je za N1 progovorila o planovima s SDP-om, odnosno o njihovoj potpori za čelno mjesto hrvatske metropole. Kako kaže, pregovori su u završnoj fazi, a razgovaraju oko modela i sve opcije su još uvijek otvorene.

“Načelno je dogovoreno kako ćemo upravljati gradom. Ostala su još 2-3 programa koje moramo usuglasiti. I dogovoren je koncept. U Zagrebu su i izbori za Skupštinu, vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore. Moramo se dogovoriti u kojem modelu idemo na izbore. Dogovor je bio nekako da idemo korak po korak”, rekla je Mrak Taritaš.

Mrak Taritaš kazala je da je zasada dogovoreno kako upravljati gradom.

“Nijedno ime još nije bilo. Ako želimo promjenu moramo omogućiti da resorima upravljaju najkompetentniji ljudi. Mogu otkriti – dogovoreno je da jedan od zamjenika bude iz SDP-a, jedan nestranački i da je predsjednik Skupštine iz SDP-a“, rekla je za N1. Ipak, dodaje da konačan dogovor treba još pričekati jer su “SDP-ovci tražili mali timeout”.

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a potvrdio je da će se sljedećeg tjedna znati hoće njihova podrška ići Akni Mrak Taritaš.


Komentari