‘Maksimir je spomenik korupciji i klijentelizmu, 17 puta su vam obećali obnovu’ Škoro o Dinamovom stadionu

Miroslav Škoro, kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba, danas je na konferenciji za medije govorio na temu Dinamova stadiona.

Škoro je uvodno podsjetio da je 17 puta od 1997. do danas nešto obećavano oko Dinamova stadiona.

„To je spomenik korupciji i klijentelizmu jer tu je potrošeno do sada na održavanje i obnovu toga objekta, obnovu pod velikim navodnim znacima, više od milijardu kuna, a taj je stadion trenutno, objektivno, dobrim svojim dijelom izvan funkcije i ne može ispunjavati ono što je bitno i nogometnome klubu Dinamo i hrvatskoj nacionalnoj reprezentaciji i svima onima koji žele doći u Maksimir“, istaknuo je Škoro.

„Ovdje je Maksimirska šuma. Bilo bi dobro da taj prekrasni dio, ta oaza sačuvana grada Zagreba ima biciklističku stazu. Nema. Ovdje su Svetice. Bilo bi dobro da je barem ovaj dio na kojemu sam znao nekada i sam trčkarati u funkciji u kojoj je bio nekada, ali ne, razrovan je i nije u funkciji“, dodao je Škoro.

„Svatko tko dođe i kaže da ima čarobnu formulu i kaže da ima čarobni štapić kojim će sada najednom ovdje niknuti velebni stadion ili će riješiti Svetice preko noći ili će riješiti Maksimir ili prometni čvor – usuđujem se reći da ne govori istinu i prikuplja na jeftin način birače. Ja nisam takav čovjek. Ja sam čovjek koji je navikao raditi, koji radi na način da se sprema za izvanredne situacije, spreman sam na njih u svakome trenutku, ali planiram kao da ću živjeti jako dugo godina, sada parafraziram ono što sam naučio o svojoj vjeri“, rekao je Škoro.

Maksimir je gradska četvrt u kojoj očekujemo dobar rezultat, ovdje imamo čak i 4 svoja vijećnika koja su, kako je naša stranka mlada, prešla k nama u zadnjih deset mjeseci kako stranka postoji i siguran sam da će i ta 4 vijećnika prerasti, ako Bog dade, u daleko više njih pa da ćemo u sljedećem četverogodišnjem razdoblju uistinu učiniti sve što se može učiniti, što je u realnim financijskim okvirima, za ovaj naš Maksimir. Ako ništa drugo potaknut ćemo promjene koje su nužne i očekujem da ćemo u Maksimiru ostvariti stvarno dobar rezultat i da ćemo prestati se baviti nekim stvarima koje su nebitne, koje su politika i baviti se onim što je bitno, a to su građani, to je funkcioniranje grada“, poručio je Škoro.


Komentari