LUPIO ŠAKOM O STOL! Grbin raspustio mjesne organizacije SDP-a u Zagrebu jer mu je dosta prozivki?

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Šefu SDP-a Peđi Grbinu očito je dosta prozivki da mu je stranka puna učenika Milana Bandića, pa se pred lokalne izbore odlučio na “rezove” i eliminiranje “starih” struktura. Upravo je u četvrtak vodstvo stranke odlučilo da se raspusti vrh zagrebačkog SDP-a, točnije 14 vodstava mjesnih organizacija u Zagrebu.

Inače, Sesvete, Maksimir i Črnomerec zadesila je ta sudbina još sredinom studenog prošle godine.

Grbin je nedavno objasnio kako stranka dugo ne funkcionira i prožeta je sukobima, a u njoj ne manjka onih koji i dalje gledaju prema aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću dok razmišljaju kakve će odluke donositi, piše Večernji.

Najnovija odluka o raspuštanju smatra i konsolidiranjem stanja u organizaciji, ali i nastavkom čišćenja stranke od klijentelista i klijentelizma, očito je nužan potez pred lokalne izbore kako bi građani povjerovali u priče o građenju jednog novog, boljeg SDP-a.

S druge strane, piše Večernji, ljudi bliski Davoru Bernardiću smatraju da je ovo raspuštanje besmisleno, osim ako se na taj način želi pripremiti teren za unutarstranačke izbore koji će uslijediti nakon lokalnih izbora.

 

 

 

 

 


Komentari