KLISOVIĆ PUN PLANOVA ZA MAKSIMIR! Evo koje tri lokacije bi obnovio: ‘HDZ i Milan Bandić za to nisu bili u stanju’

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

SDP-ov adut za šefa metropole Joško Klisović najavio je u utorak da će njegov prioritet biti izgradnja, odnosno obnova Doma zdravlja u Švarcovoj ulici. Poručio je to “miran čovjek Zagreba” nakon što je obišao gradsku četvrt Maksimir i dodao da to u stanju nisu bili HDZ i Stranka Milan Bandić zajedno.

“To će se promijeniti nakon lokalnih izbora kako bi građani istočnog dijela Zagreba imali mogućnost na kvalitetan način ostvariti zdravstvenu zaštitu”, istaknuo je Klisović novinarima.

Obnovio bi zapuštene Svetice

Zdravlje nam je najvrjednije i ako vlast u Gradu i gradskoj četvrti to zanemaruje ili to podređuje politikim razračunavanjima, onda je to loše, ocijenio je.

Sportsko rekreacijski centar Svetice je već dugo zapušten i taj projekt je također bio žrtva neuspjelih dogovora HDZ-a i Stranke Milan Bandić 365, ustvrdio je i najavio da će mu vratiti prvotnu namjenu.

“To će biti prostor na kojem će se građani moći baviti sportom, rekreativno i natjecateljski. Bit će to jedan od prvih projekata, nakon Doma zdravlja, koje ćemo raditi u ovom dijelu grada”, najavio je Klisović.

“U neposrednoj blizini je i Dinamov stadion, koji se urušava, iako je u njega “ulupano” 800 milijuna kuna. Nemamo stadion na koji bi građani mogli biti ponosni”, rekao je.

Stadioni kao mađarski?

Dodao je da su u Mađarskoj, primjerice, za tri puta manje novca napravljeni moderni novi stadioni. Dinamo, rekao je, zaslužuje novi stadion, a Grad Zagreb će biti partner tako da će dati zemljište, dok će Dinamo, prema najavama, sam financirati izgradnju.

To su moja tri prioriteta u ovoj gradskoj četvrti, naglasio je Klisović.

Podsjetio je i na problem Osnovne škole Bukovac koja još nije sanirana nakon potresa, ima crvenu naljepnicu, neupotrebljiva je, a djeca moraju po cijelom gradu ići u školu.

“Konstanta je kod HDZ-a da obećava u kampanji”

To su nedopustive stvari za odgovorne političare koji hoće upravljati gradskom četvrti na dobrobit njezinih građana, upozorio je.

“Konstanta je kod HDZ-a da obećava u kampanji, a kad dođe na vlast onda se ne događa ništa i to će se promijeniti na sljedećim izborima u svibnju kada dolazi nova gradska vlast sa mnom na čelu koja će svoja obećanja iz kampanje i ostvariti”, ustvrdio je Klisović.

Upitan o postrojavanju Zimske gradske službe pred obnašateljicom dužnosti zagrebačke gradonačelnice Jelenom Pavičić Vukičević, ocijenio je kako je to nastavak loše politike Milana Bandića i da to treba završiti i završit će na idućim lokalnim izborima.

Zimska služba postoji da čisti ceste, a ne da se postrojava pred političarima, to je loše i to ćemo promijeniti, poručio je Klisović.


Komentari