KAO PETEK I KLISOVIĆ: Mrsić odustao od samostalne kandidature za gradonačelnika, na izbore ide kao kandidat za zamjenika Mrak Taritaš

Foto: Pixsell

Stranke GLAS i Demokrati zajedno će nastupiti na lokalnim izborima u Zagrebu, a predsjednik Demokrata Mirando Mrsić bit će, uz nestranačkog Marka Torjanca, kandidat za zamjenika Anki Mrak Taritaš, kandidatkinji GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba.

“S Mrsićem i Torjancom smo zaokružili tim koji nudi promjene u Zagrebu. Mi smo garancija da će se stvari promijeniti i da smo spremni raditi”, poručila je Mrak-Taritaš sa zajedničke konferencije za novinare GLAS-a i Demokrata.

“Zagreb je godinama devastiran i zapušten, od obnove iza potresa nema niti “o”, kante za otpad su postale “vizualna vrijednost pojedinih ulica”, u Gradskoj upravi je 3500 zaposlenih, oko 12.000 u Zagrebačkom holdingu, a također ima 8000 različitih izvanproračunskih korisnika. Pokojni gradonačelnik Milan Bandić godinama je bio u koaliciji s HDZ-om, a to je očito ideja i kandidata HDZ-a Davora Filipovića i ‘najbolje i najvjernije učenice Bandića'”, rekla je Mrak-Taritaš.

Mrsić je izjavio da ostaje u utrci za Grad Zagreb, ali kao zamjenik Anke Mrak-Taritaš, poručivši da je uvijek bio zagovornik ujedinjavanja na ljevici. “Suradnja Demokrata i GLAS-a je nešto novo na ljevici, to je potez koji bi trebao omogućiti da se ti procesi razvijaju i za sljedeće parlamentarne izbore. Lijevi centar treba ujedinjenje, to je jedini način da se pobijedi HDZ”, rekao je Mrsić.

Komentirajući najavu Filipovića da će se u kampanju uključiti i predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković, Mrak-Taritaš je ocijenila da se premijer “uključio u kampanju s našim novcima”, jer je covid dodatak umirovljenicima predizborni potez u korist Filipovića.

“Nema toga što HDZ neće napraviti da pomogne svom kandidatu. HDZ je upravljao gradom zajedno s Bandićem posljednje četiri godine, a takav način upravljanja ne želimo”, poručila je Mrak-Taritaš.


Komentari