KAKAV IGROKAZ ZA NAIVCE! Pavičić Vukičević je znala da se žele uvesti maske na otvorenom, dobila je mail!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Samo jednim potezom Bandićeva nasljednica Jelena Pavičić Vukičević postala je heroina dana nakon što je opozvala prijedlog Zvonimira Šostara da se na otvorenim prostorima nose maske, svugdje i bez iznimke.

“Nisam za to da se uvede mjera nošenje maske na otvorenom i mislim da je najbolje da u ovom trenutku preuzmem vođenje Stožera civilne zaštite Grada Zagreba”, rekla je kandidatkinja za novu gradonačelnicu pa izrazila žaljenje što se “uznemiravalo Zagrepčane tom informacijom”.

Mnogi su Pavičić Vukičević potom usporedili s preminulim gradonačelnikom i njegovim načinom rada: stvori problem, nagovori nekoga da povuče nepotreban potez, navuci gnjev građana, a onda se pojavi kao “Batman” i riješi problem.

No, čini se da je trenutačno prva žena Grada odigrala još i “pametnije” jer je procurio mail iz kojeg se vidi da je o svim mjerama koje će Šostar predložiti, prije njegove konferencije za medije, u 9:53 sati bila obaviještena i v. d. gradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević, piše Jutarnji koji je kontaktirao s pitanjem zašto nije reagirala ujutro i jesu li svjesno odigrali “dupli pas”.

“Potpuno odbacujem takve teze. Užasno mi je žao, teško i neugodno što se sve to uopće dogodilo. Nije točno da sam sa Šostarom odigrala dupli pas u svrhu skupljanja bodova pred izbore. Istina je da sam ujutro primila taj e-mail, ali sam ga postala svjesna tek popodne iza 16 sati”, objasnila je pa nastavila iznositi detalje svog rasporeda.

Dodala je da sve do tada nije imala pojma, a kamoli da je odobrila Šostarov prijedlog obaveznog nošenja maski svugdje – i na terasama kafića i na svim otvorenim površinama.

“Još jednom odbacujem takve, pa i vaše, interpretacije o navodnom duplom pasu sa Šostarom, a sve kako bih se svidjela biračima. Nikada se nisam služila smicalicama, a sada za njih ne bih ni imala vremena”, zaključila je Bandićeva nasljednica.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar negirao je bilo kakve dogovore s Pavićević Vukičević.

Nije negirao da su primili zajednički e-mail u isto vrijeme, u srijedu u 9:53 sati ujutro, u kojem stoji cijeli popis novih mjera, ali ne može potvrditi, kako kaže, da je Pavičević Vukičević taj e-mail vidjela i pročitala u to vrijeme. Također, insinuacije da su njih dvoje, u poznatoj Bandićevoj maniri, odigrali tzv. “dupli pas”, Šostar decidirano niječe.

 

 

Komentari