‘JA SAM LJEVIČAR, ZA RAZLIKU OD NJEGA’ Kalinić progovorio o suradnji s Tomaševićem: ‘Povijest ne počinje s njima’

Photo: Patrik Maček/PIXSELL, Marko Lukunic/PIXSELL

Osebujni pročelnik Pavle Kalinić u svom se stilu osvrnuo na najavu platforme Možemo! da će nakon izbora tražiti od svih gradskih pročelnika da stave mandate na raspolaganje.

Rekao da imaju i legalitet i legitimitet s obzirom na broj glasova i postotkom koji su dobili u prvom krugu lokalnih izbora u Zagrebu, no, ističe, čeka nas drugi krug izbora.

“Problem kod mnogih je što misle da povijest počinje i završava s njima. Moram ih razočarati, povijest niti je počela niti će početi s njima, a neće ni završiti s njima”, rekao je Kalinić za N1.

Naglasio je i da će se morati sjetiti zakona, kojeg se moraju pridržavati.

“Konzultirao sam se s nekima s Pravnog fakulteta, prema tome, može se to lomiti preko koljena, radili su preko koljena i u Ministarstvu obrane pa sad imaju hrpu sudskih procesa koje gube i moraju davati ogromne odštete koje su izgubili putem sudskih procesa. Nadam se da će se mnogi, koji su sada opijeni ovim odličnim rezultatom koji su postigli, ipak vratiti u realnost, a ako ne, postoje pravni procesi i to će biti riješeno, što se mene tiče, u skladu sa zakonom”, kazao je.

Inače, njegov mandat traje još nešto tri godine.

“Volio bih, kad već netko o tome priča, da se sjeti što su oni radili prije i što su radili i kako su došli tamo gdje su bili, ne samo oni, nego i članovi njihovih obitelji”, tvrdi Kalinić i dodaje da je Hrvatska jako mala, ali kapilarno korumpirana zemlja.

“Vrlo teško da se može naći onih koji se nisu baš ničega dotaknuli”, smatra.

Upitan hoće li mu biti teško funkcionirati s Tomaševićem, ukoliko ostane na svom mjestu, iako je suprotno orijentiran od njega, Kalinić je rekao: “Mi nismo suprotno. Ja sam ljevičar, za razliku od njega.”


Komentari