HNS-ovac OBJAVIO KANDIDATURU: ‘Iako sam generacijama ovdje u Zagrebu, nisam isključiv’

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

HNS-ov Željko Uhlir, objavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Zagreba na lokalnim izborima.

„Više ne mogu gledati ovo nečinjenje. Dok sam vodio obnovu nakon poplave na području Županjske Posavine obnovili smo sve za 13 mjeseci! Izgradili smo i obnovili 2000 kuća i 40 zgrada javne namjene! U Zagrebu se u skoro u istom razdoblju nije dogodilo – ništa!“, poručio je Uhlir, inače i  novi predsjednik Gradske organizacije HNS-a.

Rođeni je Zagrepčanin, a odrastao je u uglednoj obitelji inženjera, odvjetnika, glazbenika…

„Iako smo generacijama ovdje u Zagrebu, nisam isključiv i radujem se što je Zagreb, kao prava metropola, postao multikulturalan grad. Kao svoju viziju razvoja grada vidim projekt Green city – zeleni i pametni grad. Mnogi europski gradovi taj koncept već razvijaju. U Milanu, primjerice, stvaraju dvadesetak novih gradskih parkova, ozelenjuju krovove i brojne javne površine! Ozelenjivanjem se pročišćava smog, smanjuje pritisak na javnu odvodnju, smanjuju se toplinski otoci ljeti, i bitno se unaprjeđuje kvaliteta života“, kaže.

Inače, Uhlir je diplomirani inženjer građevinarstva s dugogodišnjim operativnim djelovanjem kako u privatnim tako i javnim sustavima.

Na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu magistrirao je iz područja projektnog menadžmenta i trenutno se nalazi na doktorskom studiju.

“Djelovao je kao stručnjak tijekom svih obnova koje su bile u Republici Hrvatskoj (od one poratne, kad je obnovljeno oko 158.000 kuća, do obnove Dubrovnika, Stona, Županjske Posavine i Hrvatske Kostajnice)”, poručuju iz stranke-

Također, državni je tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kroz tri mandata. Predlagatelj je i nositelj izrade niza zakona vezanih uz struku.

U svojoj karijeri radio je i u lokalnoj upravi kao pročelnik Ureda za upravljanje imovinom Grada Zagreba. Moto njegova djelovanja je: red, rad i disciplina.

Certificirani je miritelj, međunarodno certificirani projektni menadžer i stalni sudski vještak za graditeljstvo. Osim navedenoga, predavač je kao vanjski suradnik na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Član je brojnih saveza, udruga, društava. Sudionik Domovinskog rata 91./92. godine. Oženjen, otac jednog djeteta.


Komentari