HNS nakon prvog kruga: ‘Ankina pobjeda bila bi spektakularna, ne za nas već za Zagrepčane’

FOTO: Facebook

Mrak – Taritaš odmjerit će snage s Bandićem za dva tjedna.

Dojmovi nakon izborne noći su se slegli, a HNS je održao presicu za medije ne kojoj su predstavili rezultate stranke. Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak prvi se obratio javnosti i prije svega čestitao je svojim kolegama na izvrsnim rezultatima.

“HNS je potvrdio svoj rezultat od prije 4 godine i on jasno pokazuje da smo treća stranka na lokalnoj razini u Hrvatskoj. Imamo dva župana koji su pobjednici već nakon prvog kruga i imamo dva kandidata s vrlo izglednim šansama za pobjedu u drugom krugu. Ako zbrojimo rezultate s našim partnerima IDS-om, mi smo druga stranka u Hrvatskoj”, naglasio je na početku Vrdoljak, a zatim se osvrnuo i na Zagreb.

“Naravno moguć uspjeh u Zagrebu, koji je vjerojatan, bi bio spektakularan. Ne samo za HNS nego za građane Zagreba. Brojevi pokazuju kao i ovi rezultati u prvom krugu da građani razumiju da nismo svi isti i da vodimo politiku koja se na lokalnoj razini bazira samo na rezultat. U sredinama koje smo vodili zadnje četiri godine pokazalo se smanjuje stopa nezaposlenosti, da je najbolje uređeno školstvo, predškolski odgoj i komunalna infrastruktura. Još jednom čestitam Anki, budućoj gradonačelnici“, zaključio je.

Nakon njega je na govornicu stupila Anka Mrak-Taritaš koja se zahvalila svim građankama i građanima koji su izašli na birališta, a osim toga, zahvalila se i svojim protukandidatima na “srčanoj i interesantnoj borbi”.

“Prva utakmica je odrađena s više nego zadovoljavajućim rezultatom i mi smo sinoć iza ponoći krenuli s novom. Dvije su različite utakmice i dva su načina igranja. Ja koristim ovu priliku da zaista zahvalim svim mojih sugrađankama i sugrađanima, koji su izašli na izbore, koji su glasali. Jednako tako svim protukandidataima za jednu srčanu i vrlo interesantnu borbu.

Grad Zagreb se može dobiti, Grad Zagreb ima pravo na promjene, Grad Zagreb ima pravo na budućnost. Drugi krug će biti referendumsko pitanje.

Referendum s vrlo jasnim pitanjem: Želimo li svi promjene i hoćemo li birati građane i novu opciju ili ćemo birati njega. Mislim da ćemo zadovoljavajući odgovor dobiti u drugom krugu. Neće biti jednostavno, ali to nismo ni mislili, no apsolutno je to moguće otvariti i sigurna sam da ćemo to ostvariti u drugom krugu.

Ja volim jako brojke i brojke vam kažu sve. Prije četiri godine aktualni gradonačelnik dobio je 40 tisuća glasova više nego što je dobio ove godine. To pokazuje da su promjene u Zagrebu moguće. Znate, kao što iza zime dođe proljeće i u zraku osjetite taj vjetar proljetni i osjećaj da se nešto budi. Ja tako osjećam da se Zagreb budi.

Sve što treba u drugom krugu, odradit ćemo. Odradit ćemo ono što Zagreb treba, a Zagreb treba otvorenu, transparentnu vlast i način upravljanja, i vjerujte mi, to će Zagreb dobiti. Mi idemo na referendum i taj referendum će završiti onako kako smo i planirali. Sigurna sam da ćemo mi biti odgovor na tom referendumu. Svi građani grada Zagreba žele promjene i mi ćemo to donijeti”, kazala je Mrak-Taritaš.


Komentari