‘HDZ I SDP RADE ZA BANDIĆA’ Puhovski nikad oštriji: ‘Jedan kandidat je drakula, a drugi je uvijek u nečijoj pozadini’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Politički analitičar Žarko Puhovski komentirao je kandidate HDZ-a i SDP-a za gradonačelnika grada Zagreba . Podsjetimo, Joško Klisović kandidat je ljevice, a mlađahni ekonomist Davor Filipović kandidat je vodeće stranke. Analitičar ističe da je izbor ovih kandidata samo pokazatelj da obje stranke rade za Milana Bandića, osim Tomislava Tomaševića.

“Ovo su dvojica kandidata koji su preslabi. HDZ ima nepoznatog kandidata, kandidata koji je, kako ja to kažem, ‘drakula’ jer isisava iz stranke umjesto da daje stranci, a SDP-ov kandidat nikad sam nije bio prvi čovjek. Uvijek je bio u nečijoj pozadini i radio poslove za nekoga – predsjednika države, predsjednika stranke, za Kolindu Grabar-Kitarović i tako dalje, i koji nema drugo nego imidž čovjeka iz sjene, drugog čovjeka, a to sigurno nije kvalifikacija za gradonačelnika Zagreba”, kaže Puhovski za Otvoreno.

Podsjetimo, predsjednik Fonda za obnovu Zagreba Damir Vanđelić prvotno je trebao biti kandidat HDZ-a, pregovori su trajali mjesecima. No, nedavno je potvrdio kako se on neće kandidirati rekavši kako mu je najvažnija obnova grada.

“Sam sam donio odluku o tome što je prioritet za Grad Zagreb. Smatram da je obnova grada Zagreba prioritet i ništa drugo. Ja sam osoba koja drži do svoje riječi. Po meni, najveći problem Grada Zagreba i građana Grada Zagreba je potresna obnova”.

Pregovori su i u SDP-u dugo trajali, a trebalo se birati između Gordana Marasa i Joška Klisovića. Krajem siječnja Predsjedništvo SDP-a raspustilo zagrebačku i vukovarsku organizaciju. Maras je odustao od kandidature, a i mnogi nisu bili zadovoljni njime kao kandidatom, pa je preostao Klisović.


Komentari