HDZ DEMANTIRA ‘ZAGREB TE ZOVE’: ‘To nije sukob interesa, Filipović je imao dozvolu za dolazak na SP Mladost’

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Zagrebačka organizacija HDZ-a demantirala je u utorak tvrdnje aktivistice inicijative “Zagreb te zove” Gordane Pasanec, istaknuvši da je iznijela netočne informacije, jer je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović imao dozvolu za dolazak u prostorije SP Mladost.

Pasanec iz građanske inicijative “Zagreb te zove” priopćila je da je poslala prijavu za sukob interesa vezano za HDZ-ov spot njihovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, Davora Filipovića”. Ustvrdila je da se HDZ koristi povijesnim uspjesima sportaša, a da bivši poznati vaterpolist Perica Bukić u spotu podupire Filipovića iz prostorija Varterpolo kluba Mladost uz pehare i odličja tog kluba.

U demantiju zagrebačke gradske organizacije HDZ-a ističe se da je Gordana Pasanac iznijela nekoliko netočnih informacija jer je HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović imao dozvolu za dolazak i ulazak u prostorije Mladosti te dozvolu za snimanje i održavanje press konferencije.

Dozvolu je izdala Ustanova Upravljanje sportskim objektima upravlja i održava sportske objekte Grada Zagreba, a koju je Gradski odbora HDZ-a Zagreba priložio u priopćenju za javnost. U izdanoj dozvoli se gradskom HDZ–u odobrava posjet Sportskom parku Mladost i održavanje tiskovne konferencije, uz pridržavanje svih epidemiološkioh mjera. Događanje se moralo organizirati tako da se ne ometaju sve ostale aktivnosti na prostoru objekta.

Također, dodaju iz HDZ-a, Perica Bukić je podršku HDZ-ovom kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika Davoru Filipoviću dao kao fizička osoba bez ikakve javne funkcije, a HDZ Grada Zagreba u svojem spotu ne spominje niti koristi uspjehe sportaša u svrhe njegove promidžbe.


Komentari