Grbin o prednostima Klisovića kao kandidata za gradonačelnika Zagreba: ‘Za razliku od Bandića je pošten, a od Tomaševića je iskusniji’

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Bitka za gradonačelničku fotelju u glavnog gradu je neizvjesnija no ikada, a o navedenom se oglasio i šef SDP-a Peđa Grbin. Nakon raspuštanja organizacije u Zagrebu, mnogi su u pitanje doveli stabilnost oporbe, no čini se da SDP-u nisu pomršeni planovi.

Grbin se ne zamara komentarima da može “pakirati kofere” ako stranka ne prođe dobro na lokalnim izborima, a ističe važnost da SDP bude stranka čista obraza, izjavio je za N1.

Na pitanje je li spreman otići s mjesta predsjednika stranke ako SDP ne osvoji Zagreb, Grbin je poprilično samouvjereno odgovorio.

“Nije tu samo Zagreb, imamo mnoge sredine na kojima će SDP polučiti odlične rezultate. Naš cilj u Zagrebu je dobar rezultat, u ovom slučaju to je osvajanje velikog broja mjesta u Skupštini Grada Zagreba, ozbiljno sudjelovanje u upravljanju gradom. Što se tiče gradonačelnika, mi koplje u trnje ne bacamo. Ako predlažemo osobu za koju vjerujemo da može obnavljati funkciju gradonačelnika”, kaže Grbin, te dodaje kako je Joško Klisović mogući kandidat za gradonačelnika glavnog grada.

Klisović ima ozbiljno upravljačko iskustvo. Svi koji su s njim radili znaju da je ozbiljan i profesionalan. On je ozbiljan kandidat i u najužem izboru je. Konačnu odluku SDP o tome još nije donio, a predložit ćemo kandidata kojeg se nećemo morati stidjeti niti mi niti građani. To će se dogoditi uskoro. Kad se dogodi, nećete morati pitati jesmo li tu osobu predstavili”, otkriva šef SDP-a.

Usporedio je Klisovića, Bandića i Tomaševića.

“U odnosu na Bandića njegova (Klisovićeva) prednost je prvenstveno poštenje. To je prvo, najvažnije što građanima treba, da na čelo Zagreba dođe osoba koja je poštena. U usporedbi s Tomaševićem jasno je da Klisović ima daleko veće iskustvo u obnašanju raznih dužnosti i u javnom i u privatnom sektoru”, dodao je, i naveo angažmane Klisovića u Ministarstvu vanjskih poslova, kao predstojnik Ureda Predsjednika Republike, u privatnim tvrtkama.

“Imamo osobe koje imaju više iskustva, koje su radile određene osobe, koje su se na tim poslovima i dokazale. Nisam siguran da to iskustvo ima Tomašević”, ustvrdio je Grbin.

Pojasnio je i izjavu da mu ne bi smetalo da SDP i Možemo! budu prva i druga stranka, kazavši da nema problem da zeleno-ljevica bude prva, a SDP drugi.


Komentari