FILIPOVIĆA IZBACILI IZ ŠKOLE: Nisu najavili posjet Glazbenom učilištu Elly Bašić, ravnateljica pozvala policiju

davor filipović
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Davor Filipović izbačen je iz Glazbenog učilišta Elly Bašić. Njegov dolazak nije bio službeno najavljen, te je ravnateljica Mirela Buchberger Filipovića i njegove suradnike zamolila da napuste prostor škole, a potom i pozvala policiju, doznaje N1.

Filipović kaže da je posjet školi bio najavljen te je ravnateljicu podsjetio da je u školu uloženo znatno europskog novca.

“Ovo je najavljeno nekoliko dana prije. Ravnateljica isto tako zna koliko je europskog novca ušlo u ovu školu i mi ćemo nastaviti raditi tim tempom da bi ovaj ovdje dio, koji ne izgleda kao glazbeno učilište, pretvorili u nove kulturno-obrazovne sadržaje“, rekao je Filipović.

No, voditelj kampanje Zvonimir Milas priznao je da je došlo do propusta i da škola nije bila obaviještena. Ravnateljica apelira na političare da ne koriste škole za predizborne kampanje, kako bi se zaštitila privatnost učenika.

“Moje kolege došle su u ured obavijestiti me da se u dvorištu škole nešto događa. S čuđenjem i razočaranjem sam ustanovila da se u dvorištu škole odvija predizborna kampanja jednog od kandidata za gradonačelnika o čemu škola nije bila službeno obaviještena niti je dala suglasnost za tako nešto. Mislim da to nije u redu i apeliram na buduće akcije kandidata da ne koriste škole za svoje kampanje jer škola je prostor koji mora zaštititi privatnost učenika. Nije ugodno i nije po pravilima.

Prvo sam zamolila ekipu da napusti dvorište, ali oni to nisu učinili. Ispričali su se da je došlo do propusta. Kontaktirala sam gradski ured za obrazovanje i prijavila sam policiji nedopušten ulazak u prostor škole”, ispričala je Buchberger.


Komentari