FILIPOVIĆA DOČEKAO KAOS: Ljuti prosvjednici za HDZ-ovog kandidata pripremili neugodno iznenađenje

Foto: Pixsell

Davor Filipović poručio je subotu da je protiv gradnje Centra za gospodarenje otpadom u Resniku i spalionice otpada te istaknuo da će se zalagati za izgradnju komunalne infrastrukture u toj gradskoj četvrti uz pomoć europskih fondova.

Ne otpadu u Resniku, ne Centru za gospodarenje otpadom ovdje“, rekao je Filipović tijekom obilaska zagrebačke gradske četvrti Peščenica – Žitnjak. Poručio je i da, za razliku od protukandidata Tomislava Tomaševića, ne želi otpad u Resniku, nego se zalagati za izgradnju komunalne infrastrukture uz pomoć sredstava iz fondova EU.

Najavio je i da će riješiti problem smrada koji stanovnici Resnika osjećaju iz postrojenja Zagrebačkih otpadnih voda. “Sva pitanja koja se budu ticala otpada kada ja budem o njima donosio odluke će u širokom krugu zaobilaziti Resnik i Zagreb”, poručio je.

Dinamov stadion je svakodnevna tema

“Dinamu treba novi stadion”, odgovorio je Filipović na pitanje novinara o najavi njegove protukandidatkinje Jelene Pavičić Vukičević (BM 365 – Stranka rada i solidarnosti) da će se rušiti istočna tribina stadiona u Maksimiru.

Filipović je podsjetio da su se parcijalna rješenja za Dinamov stadion već pokazala lošim. Istaknuo je da s predstavnicima Dinama i Hrvatskoga nogometnog saveza treba dogovoriti model kako bi “naši dečki koji donose veličanstvene pobjede i koji rasturaju bogate europske klubove” imali adekvatne uvjete za igru.

Grad u kojem najbolji pobjeđuju, a najslabiji su zaštićeni

Filipović želi Zagreb učiniti gradom u kojem najbolji pobjeđuju, a najslabiji su zaštićeni. Stoga će se, pojasnio je, zalagati da najbolji pobjeđuju na javnim natječajima što će dovesti da Zagrepčani onda dobiju najbolju uslugu uz najnižu cijenu.

Također, poručio je da će se zalagati da ostanu postojeća socijalna prava, ostat će mjera roditelj-odgojitelj, umirovljenici će imati ista prava kao i do sada te će svi Zagrepčani imati besplatan vrtić za svoju djecu. Filipović je rekao i da će, za ljude pogođenim potresom, Grad preuzeti plaćanje kamata na njihove kredite.

Naglasio je i da svim sugrađanima nudi novi model upravljanja Zagrebom koji se temelji na tri stupa – odgovornim upravljanjem financijama, transparentnoj i uspješnoj obnovi grada te kapitalnim projektima.

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Imovinske kartice za pročelnike i direktore

Najvažnijim smatra podići transparentnost na najvišu moguću razinu kako bi Zagrepčani znali kako se troši svaka kuna, a kada se izvode radovi – moraju vidjeti natpis na kojem piše tko radi taj posao, zašto ga radi, po kojoj cijeni i koji je rok. Uz to, imovinske kartice svih pročelnika i direktora gradskih poduzeća će biti obveza.

Filipović je najavio i uvođenje međunarodnoga antikorupcijskog standarda koji je uveo Prag, uvođenje procedura kako bi se preveniralo potencijalno korupcijsko ponašanje te će, istaknuo je, u Zagrebu graditi antikorupcijsku klimu.

“Uvest ću nadzor oporbe u sve javne natječaje velike vrijednosti”, najavio je HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović.

Dočekali ga prosvjednici

Tijekom obilaska Resnika Filipovića je ispred crkve Uznesenja blažene Djevice Marije dočekalo desetak prosvjednika protiv gradnje spalionice otpada s transparentima “Dosta je smetlištarske hobotnice”, “Spalionica i tuđe smeće u zagrebački Resnik neće”, “805 godina Resnika”.

Foto: Marin Tironi/PIXSELL


Komentari