‘Filipović zaboravlja da su birači punoljetne osobe koje ne vjeruju u bajke’ Klisović o obećanjima svog protukandidata

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Borba za gradonačelničku fotelju Zagreba, opasno se zahuktava, a SDP-ov kandidat Joško Klisović komentirao je obećanja svog protukandidata Davora Filipovića.

“Moj protukandidat iz HDZ-a svaki pojavljivanjem u medijima iznosi novi projekt kao prioritet. Sve je to bajka i ona zaboravlja da ljudi koji imaju biračko pravo su punoljetne osobe koje ne vjeruju u bajke”, rekao je Klisović u intervjuu za N1.

Komentirao je i Filipovićevo obećanje za tvornicu cjepiva.

“Tvornicu ne bih obećavao. Tužno je da Imunološki zavod bude doveden na ovu razinu. Dao bih podršku revitalizaciji Zavoda jer su imali svu ekspertizu i certifikate. Ne vjerujem u novu tvornicu, nemamo ni formulu za proizvodnju cjepiva. Nije to tako jednostavno, to su samo priče. Tko kaže da to traje godinu dana, taj obmanjuje Hrvatsku”, kaže Filipović i dodaje da će biti partner Vladi na revitalizaciji Imunološkog zavoda.

“Ne dajem obećanja koje ne mislim ispuniti, jako držim do svoje riječi, mislim da sam jedina garancija od svih kandidata da ću provesti sve što govori”, ističe.

Komentirao je i svoj slogan “Mirni čovjek za Zagreb” istaknuvši da će mijenjati Zagreb, a ne slogan jer to je ono što Zagrepčani žele.

“Zagreb je u krizi. Kad ste u krizi, trebate mirnog i odlučnog čovjeka da se to uredi. Previše je buke u političkoj areni, rezultati su nikakvi. Mirni čovjek donosi staloženost u kriznu situaciju kad treba donijeti odluke. Drugačiji sam od Josipovića. Miran čovjek zna kanalizirati veliku energiju u promjene. Neki od kandidata obećanjima izazivaju nerealna očekivanja. Nudim stabilnost, donošenje odluka na miran način i odlučnost u provedbi odluka”, kaže Filipović.

Komentirao je i koga očekuje u drugom krugu.

 “Ako bi to bio g. Tomašević i ja, bio bih zadovoljan. Mislim da ankete dobro pogađaju i da ćemo Tomašević i ja završiti u drugom krugu i da je to dobra garancija da će grad izaći iz stanja lošeg upravljanja. Zagreb je najzapušteniji glavni grad članica EU- to želim promijeniti, a Tomaševića vidim kao partnera u tome“, zaključuje.


Komentari