Filipović o slučaju stanarke Gračana kojoj je zapaljen auto nakon što je kritizirala žičaru: ‘Moram priznati da na to ne gledam sa simpatijom’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović komentirao je požar na automobilu žene koja se ovih dana požalila na buku koju proizvodi sljemenska žičara.

Podsjetimo, gospođi koja je dala izjavu o buci koju proizvodi žičara, a koja je stotinjak metara udaljena od njene kuće, u noći nakon te izjave izgorio je automobil. Policija je utvrdila da se radi o namjernom paležu.

Filipović kaže kako osuđuje takve postupke. “Moram priznati da na to ne gledam sa simpatijom, osuđujem taj čin i pozivam institucije da pronađu odgovorne. To su nedopustive stvari u našem gradu. Žao mi je zbog toga i nadam se da takve stvari više neće događati u našem gradu”, rekao je.

Ipak, HDZ-ov kandidat nije propustio priliku da Miroslava Škoru, kandidata Domovinskog pokreta, ponovno nazove “šefom domovinskog parkinga”, aludirajući na to da je Škoro bio vlasnik parkinga u blizini bolnice Merkur za koji je Filipović rekao da je najskuplji parking u gradu. “To se uvriježilo u javnosti i to su činjenice koje ćemo stalno ponavljati, zakljčuje Filipović.

Podsjetimo, Dijana Banek, stanarka koja živi samo 30 metara od “Bandićevog projekta karijere”, bez automobila je ostala u noći sa srijede na četvrtak. Naime, oko 2.30 planuo je BMW njezina supruga, poduzetnika Tomislava Baneka, koji je u trenutku požara bio na putu. Dijana je istrčala bosa iz kreveta kako bi spasila obiteljski bijeli Twingo parkiran pred gorućeg vozila, ni ne pomišljajući da bi moglo doći do eksplozije.

Iako su požar ubrzo ugasili vatrogasci, gospođa Banek ni noćas neće mirno spavati. Naime, upravo se ona dan ranije požalila novinarima na buku žičare.

O neobičnom slučaju u Ulici Gračansko u četvrtak se raspisao vidno razjaren Renato Petek, kandidat za zamjenika SDP-ova potencijalnog gradonačelnika Joška Klisovića.

“Gospođi koja se jučer požalila na buku žičare, noćas je izgorio auto! Saga oko najskuplje, a nefunkcionalne žičare dobila je neočekivani zaplet. Treba li netko stradati kako bi se potpuno rasvijetlila priča oko afere žičara koje su zajedničkim snagama izgradili BM365 i HDZ?”, upitao je Petek, a zagrebačka je policija dan provela u očevidu ispred njezine kuće.


Komentari