Filipović bi Zagreb gradio sredstvima iz EU fondova! Cilj mu je realizirati i zaboravljeni Kampus Borongaj

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Kandidat za gradonačelnika Davor Filipović nedjelju je iskoristio za posjet Trešnjevačkom trgu gdje je zajedno s HDZ-ovim zastupnikom u Europskom parlamentu Tomislavom Sokolom, održao konferenciju za medije. Tema su bili Europski fondovi, a na samom početku Filipović je čestitao i Dan Europe.

“Želim svima čestitati ovaj poseban dan”, rekao je podsjetivši da je grad Zagreb do sada za različite projekte povukao 56,7 milijuna kuna iz EU fondova.

Podsjetio je kako je amandmanom zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini izgrađen novi rotor s 320 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a nabavljena su i 44 nova autobusa sa 100 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

“Šampioni prozivanja s ljevice su tada mogli pokazati koliko vole ovaj grad, ali naravno nisu”, dodao je Filipović, naglasivši da je pomak u gradu napravljen zahvaljujući sinergijskom djelovanju zagrebačkog HDZ-a i Vlade RH.

“Hrvatska elektroprivreda (HEP) će uložiti 420 milijuna kuna bespovratnih sredstava u vrelovodnu mrežu, a cilj nam je iz takvih sredstava izgraditi Jarunski most, odgovoriti na sve zdravstvene izazove, unaprijediti obrazovnu strukturu i izgraditi dvije nove gimnazije u Gradu Zagrebu”, rekao je Filipović.

Ističe da je koaliciji HDZ-HSLS-HSU u gradu Zagrebu cilj gradnja novih škola i vrtića u vrijednosti 500 milijuna kuna.

“S obzirom na to da sam sveučilišni profesor, najviše želim realizirati projekt Kampus Borongaj jer sam studirao u Americi i jako dobro znam kolika je prednost studirati i živjeti na jednom takvom kampusu gdje vam je sve omogućeno u jako maloj udaljenosti. Ali, ono što je najvažnije – u sinergiji s Vladom RH i uz pomoć fonda solidarnosti želim obnoviti naš grad od potresa”, rekao je Filipović.

Dodao je kako je iznimno važna sinergija lokalnih vlasti s Vladom kao i sa zastupnicima u Europskom parlamentu, da bi realizirali sve zacrtane projekte.

Filipović je zahvalio na podršci HDZ-ovom europarlamentarcu Sokolu, a ujedno je svim majkama čestitati Majčin dan i zahvalio im ne njihovoj svakodnevnoj bezuvjetnoj ljubavi.

Zagreb će se razvijati uz pomoć europskih fondova

Zastupnik u EU parlamentu Tomislav Sokol je rekao kako će se Zagreb razvijati uz pomoć europskih fondova.

“Hrvatska može iskoristiti povijesni iznos od 24,2 milijarde eura u razvojne projekte, što je najveći iznos od svih država EU po glavi stanovnika. To je novac koji ćemo uložiti u razvojne projekte ozelenjivanja, postizanja klimatske neutralnosti, inovacija, digitalizacije i brojnih drugih koji će biti ključni za naš oporavak i razvoj u budućnosti”, dodao je.

U tom procesu, istaknuo je Sokol, važna je suradnja lokalnih vlasti s Vladom RH i hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu.

Za HDZ-ovog gradonačelničkog kandidata Davor Filipović rekao je kako on daje “znanje, iskustvo i najbolja je opcija za razvoj hrvatske metropole u budućnosti“.


Komentari